30 Temmuz 2007 Pazartesi


MEDYAKUP
YAZIYOR...
MİZAHHABER'in yazar kadrosu giderek genişliyor... Medya konusunda, özellikle de televizyon alanında gizli bir otorite olan yazarımız Yakup Yazıcı bundan böyle medyasına estiği anlarda size mizahı ve mizahçıyı ilgilendiren ÖZEL EKRAN NOTLARINI iletecek...İşte MEDYAKUP'un ilk notları...
* GÜLDÜR BAKALIM REZALETİ!
Geçen Cuma gecesi Show-TV ekranlarında 5 saati aşan bir mizah ve komedi rezaleti yaşandı. Bu kanalda "Güldür Bakalım" adlı yeni bir komedyen yarışması başladı bir bakalım dedik, baktığımıza pişman olduk. Yıllar yıllar önce Öztürk Serengil'in yaptığı "Gülünüz Güldürünüz"ün 2007 versiyonunu yapmaya çalışanlar o gece resmen çuvalladılar. Bir kere komedyen adayları hiç komik olmadığı gibi, Jüri onlardan da beterdi. Sözde bu programdaki genç komedyen adaylarının "Oyuncu Koçu" olduğu söylenen yılların oyuncusu Müjdat Gezen'e hiç yakıştıramadık bu reyting perişanlığını. Reyting uğruna jüri üyesi Peker Açıkalın ve Levent Kırca'nın yaptığı yerlerde gezen espriler, programın zaten olmayan seviyesini yerin dibine soktu. Günlerdir medyada CemYılmaz'a laf eden Peker Açıkalın ve Levent Kırca gece boyunca gösterdikleri mizah düzeyleriyle doğrusu Cem Yılmaz'a rahmet okuttular. Hele hele Levent Kırca'nın Kadir Çöpdemir'i sıkıştırmaları, bitmek bilmez eşcinsel esprileri havayı daha buz gibi yaptı. Ancak bu buz gibi havaya rağmen jüri üyeleri bütün gece ter içinde kaldılar. Çünkü sahnede belli ki klimada yoktu. Ama bence asıl terlemeyi, kötü bir programa imza atmaktan ötürü yaşadılar. Hele hele 4 erkek komedyenin arasında öylece süs gibi duran Evrim Akın'ın orada (Avrupa Yakasının mazide kalmış Tiki Selin tipi!) ne işe yaradığın anlayamadık. Aklımıza bu kızcağızın, yakın geçmişte gazetelere yansıyan sözleri geldi. O sözlerde "Müjdat Gezen'in okulunda öğrenciyken birinci sınıfın sonunda yeteneksiz bulunduğu için bizzat Müjdat Gezen tarafından atıldığını" söylüyordu Evrim Akın. Şimdi sormak gerekmez mi?.. Müjdat Gezen gibi komedyen yetiştiren, okul sahibi, duayen bir usta, nasıl oluyor da "YETENEKSİZ" bulup birinci sınıfın sonunda okuldan attığı biriyle aynı jüride biraraya gelebiliyor... Her yanıyla böylesine dökülen bir program mizaha ve komediye ne katabilir?.. Reyting olsun, cepler dolsun vaziyeti bu kadar vahim midir?.. Yazık, MİZAH ve KOMEDİ adına daha da YAZIK!.
* TMSF KANALINDA MİZAH YAPMAK!
Cumartesi akşamı da TMSF kanalı ATV'de "UYUMA TÜRKİYE" adlı gece programına başlayan, yakın zamanlara kadar takdirle izlediğimiz Mesut Yar'ın hali bize epeyce acıklı geldi. "Uyuma" diyen birisinin sürekli olarak "muhalefet" partilerine geçirip, iktidarı görmezden gelmesi aklımıza "AH TMSF SEN NELERE MESUTSUN" sözlerini düşürdü. İşte böyle, bir kanal TMSF eline düşerse, orada iktidarı eleştirmek cesaret ötesi bişeyler ister beyler. Mesut kardeşimiz Kanal-1'in başına geçmişken böyle bişeyi neden yapsın... Haydi ekran ünlüleri, hep birlikte muhalefete yüklenelim, yeni dönemde mizahçı dediğin de, belli ki sadece muhalefete vurarak mizah yapacak. Mizahı da yamulttuk ya, helal olsun bize beeee!..
DAĞHAN KÜLEGEÇ
* İki kötü işin ardından bir övgüde sıra... Eleştiri yaptığımız gibi övgü yapmasını da biliriz elbet. Kanal D'de bir gençlik dizisi var. Seviyesi yerinde. Adı: "Kavak Yelleri" Başroldeki 4 genç oyuncuyu ben çok sevdim. Özellikle de Dağhan Külegeç kardeşimizi. Biraz araştırınca bu genç adamın, Gırgır dergisinin karikatür balonlarının yazarı Rıza Külegeç'in oğlu olduğu ortaya çıktı. Bir başka gerçek ise, Dağhan'ın, anne tarafından Altan Erbulak'ın torunu olması. Genetikte de varsa yetenek bir başka oluyor galiba. Çok iyi bir komedyen kumaşı veren Dağhan'ı izlemenizi öneririm.
* Gördüğünüz gibi bendeniz MEDYAKUP, Mizahhaber ailesine katıldım. Henüz bir ayı dolmamış bu aile su katılmamış mizaha sahip çıkıyor bu da benim hoşuma gidiyor. Çünkü gerçek mizaha su katılmaz, gerçek mizah su kaçırmaz arkadaşlar. Ekrandaki mizahın takipçisi olan Medyakup'tan hepinize biraz olsun serin geceler dileğiyle...


YAKUP YAZICI