28 Eylül 2007 Cuma


AKDAĞ SAYDUT'TAN
MUHAMMET ŞENGÖZ'E
DESTEK...


Muhammet Şengöz'ün karikatürüne karşı açılan dava, AKP iktidarını oluşturan tabanın genel olarak mizaha ve karikatüre yaklaşımının tipik bir örneği. Tavan sanki farklı mı davranıyor. Bildik bir tavır. Atalar boşuna "Balık baştan kokar" dememişler. Muhammet Şengöz'ün karikatürü balığın kuyruktan (!) da koktuğunu gözler önüne serdi. Ölümünün 64.yılında, eski karikatürcülerden Sedat Nuri İleri'nin “RESME KARİKATÜRE EHEMMİYET VERMEYEN MİLLETLERDE İNCELİK ARANMAMALIDIR” sözünün ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha anladım. Gerçekten, AKP tabanı ince değil kalın bir zihniyete sahip olduğunu ispat etmek için karikatürcüleri, mizahçıları, yontucuları, ressamları özetle sanatı ve sanatçıları hedef alıyor. Muhammet Şengöz'e geçmiş olsun.

Ama bu kalın zihniyet siyasal yaşamda kök saldıkça, güçlendikçe, liberal düşünceyi yalnızca piyasa etkinlikleri olarak algılayanların vurdumduymazlıkları sürdükçe, sivilleşmek adı altında gizli bir hesaplaşma oyununu aymazlık içinde seyrettikçe korkarım sanata ve sanatçılara geçmiş olacak .

AKDAĞ SAYDUT

ABDÜLKADİR DEMİRHİNDİ
MUHAMMET ŞENGÖZ'Ü ÇİZDİ

Abdülkadir Demirhindi de "Muhammet Şengöz'e dostluk ve dayanışma dileklerimle" diyerek yollamış yukardaki Şengöz çizimini... Teşekkür ediyoruz... Ancak hep belli isimlerin duyarlılığını görüyoruz, mailllerimizle ulaştığımız pek çok çizerden ney yazık ki gene "TIK" yok, bu da şevkimizi kırıyor doğrusu. Bu, kuzuların da değil, koyunların sessizliğinin sonunun daha da kötü olacağını onlara anımsatmaya acaba gerek var mı?..