23 Mart 2008 Pazar

DENİZ SOM YAZDI

Sevindiren gözaltı

ve bir teşekkür

DOĞRUSUNU söylemek gerekirse hepimizin "İlhan Ağbi"si sevgili başyazarımız İlhan Selçuk 'un gözaltına alınmasına sevindim!

Sevindim çünkü; öldürülebilirdi de. Yazarlarımızı öldürmediler mi; Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Onat Kutlar . Bu ülke için laik cumhuriyeti, demokrasiyi, Atatürk ilkelerini savunan nice kalem, düşün insanı öldürülmedi mi?

Sevindim çünkü; 83 yaşında bir insanın sabaha karşı evinin basılması ve yaka paça alınıp götürülmesi bir insanlık ayıbı olmasına karşın yeniden ve yine işkenceden geçirilebilirdi. Gözaltında işkenceden geçirmediler mi; yıllarca tutuklu yargıladıktan sonra beraat ettirmediler mi; Oktay Kurtböke, Oktay Akbal, Ali Sirmen, Erdal Atabek, Orhan Apaydın, Hikmet Çetinkaya. Yurtsever nice gazeteciyi sindirmeye çalışmadılar mı?

Öldürülsek de, gözaltına alınsak da, tutuklansak da yıldıramadılar, susturamadılar, satın alamadılar. Yıldıramayacaklar, susturamayacaklar ve asla satın alamayacaklar. Doğrusunu söylemek gerekirse İlhan Selçuk'un gözaltına alınması üzerine zil takıp oynayan İslamcı faşistlere, darbecilere, cuntacılara, komploculara, mandacılara, işbirlikçilere, döneklere bir de teşekkür borcumuz var: Safları sıklaştırmamıza, daha da sıkı kenetlenmemize yardım ettiler ve asıl önemlisi halkın tehlikeyi fark etmesini sağladılar.

DENİZ SOM (23 Mart 2008 Pazar/Cumhuriyet-VAZİYET)