30 Mart 2008 Pazar

SEMİRAMİS AYDINLIK'I
YİTİRDİK...
Türk karikatürünün sayılı "kadın" çizerlerinden biriydi Semiramis Aydınlık. Bu anlamda "öncü" bir isimdi. 1963'ten beri Almanya'da yaşayan Aydınlık yaşamını 78 yaşında, Berlin'de yitirdi.

Bir Semiramis Aydınlık karikatürü...


Türk karikatüründeki "kadın" karikatürcü sayısı, tıpkı dünyada da olduğu gibi fazla değildir. Bu isimlerden biri olan Semiramis Aydınlık, bu işe "öncülük" eden bir-iki isimden biriydi... 1930 yılında Kırşehir'de doğmuştu. İlk karikatürü 1956 yılında DOLMUŞ mizah dergisinde yayınlanan Semiramis Aydınlık; Akbaba, Tef, Karikatür, Taş-Karikatür gibi mizah dergilerinde çizdi. Japonya, Almanya ve Türkiye!deyapılan yarışamalrda ödüller kaandı. 1963 yılında Almanya'ya yerleşen Aydınlık eserlerini Almanya'da yayınladı uzun yıllar. 78 yaşında, tedavi gördüğü Berlin'de yaşamını yitiren Semiramis Aydınlık, soyadı gibi "Aydınlık"tan yana duran çizerlerden biriydi. MİZAHHABER olarak kendisini sevgiyle anıyor, karikatürümüze kattıkları için teşekkür ediyoruz...

Semiramis Aydınlık'ın cenazesi Türkiye'ye getirilecek ve Semiramis Aydınlık 2 Nisan Çarşamba günü, Şişli Camii'nde kılınacak olan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.


Semiramis Aydınlık'tan bir karikatür...