28 Nisan 2008 Pazartesi

Emre Ulaş'tan tek kişilik
bir mizah dergisi:
HAFTALIK YARI RESMİ
GASTE ÇIKTI!

Derginin ilk sayısının kapağı



Çıkacağı haberini ilk kez MİZAHHABER'de Emre Ulaş'ın bizzat kendi mesajından duyduğunuz HAFTALIK YARI RESMİ GASTE 23 Nisan'da yeni ve farklı bir mizah yayını olarak epeyce sessiz-sedasız çıktı... Gaste'nin ilk dikkat çekici özelliği dergiyi EMRE ULAŞ'ın tek başına hazırlaması... Yani dergide tek kişilik bir dev kadro söz konusu...

'Haftalık Yarı Resmi Gaste', bildiğimiz gazete kurgusu içinde hayatı ve siyaseti ele alıyor Radikal okurlarının 'Cilalı Taş Devri' ile 'Babalar' karikatür bantlarından tanıdıkları Emre Ulaş ve arkadaşları, yeni bir mizah yayınına imza atıyor. 'Haftalık Yarı Resmi GASTE' adlı bu derginin formatı da içeriği de kendine has.

Bir gazete kurgusu içinde tasarlanan 'Gaste' 23 Nisan'dan itibaren bayilere verildi. Derginin içeriği için Emre Ulaş "Medya-iktidar ilişkilerini bilmeyen yok ama genellikle konunun muhatabı iktidarlar oluyor. Medya kısmı pek mizahın konusu yapılmıyordu. Zamanla 'gazetelerin mizahı'nı yapma fikrini geliştirdim. Bugün artık iktidarın tescilli medyası var. Dolayısıyla 'medya aktörleri' de en az politikacılar kadar çizilmeyi hak ediyorlar" diyor.

Çizgi gazete 'Haftalık Yarı Resmi GASTE' mizahın farkındalık yaratma gücüne inanarak düşünülmüş. "Yalnızca iktidara ya da muhalefete değil, günlük hayatta rahatsız olduğumuz herşeye muhalif olacağız" diyen Emre Ulaş, "Gelip geçici güncel olayların gerçek gündemi ve canalıcı sorunları gölgelemesine karşı durmaya çalışacağız" diye ekliyor.

Mizahseverlerin yanında medyayı takip edenlerin de ilgisini çekebilecek 'Haftalık Yarı Resmi Gaste' mizah dergisiyle ilgili detayları derginin resmi internet sitesi 'resmigaste.com'da bulabilirsiniz.

MİZAHHABER olarak, Yarı Resmi Gaste'ye, tek kişilik kadrosuyla bu "zorlu" yayın yolculuğunda upuzun bir yayın ömrü dileriz...