31 Mayıs 2008 Cumartesi

MEDYAKUP
YAZIYOR:
DİNİŞLERİ
BAKANI MISIN,
DIŞ İŞLERİ
BAKANI MI?

Ülkede "muhalif" olan herkesin korkunç bir baskı altına alındığı, muhalif olan herkesin "dinlendiği" bir dönemde dinlene dinlene DİN'leniyoruz malumunuz!... İçimiz dışımız DİN anlayacağınız!.. İşte bizi DİN'leyenlerden biri olan bir bakan da dini gene bir güzel siyasete alet etti geçende.

Adam sözde Dışişleri bakanı ama AKP'nin bütün bakanları gibi o da aslında "DİN İŞLERİ BAKANI"... Zaman zaman saklamaya çalışsalar, takiye üstüne takiye yapsalar da, özellikle yurt dışına gittiklerinde bu adamların zembereği boşalıyor ve içlerindeki kini döküyorlar ortalığa. Bunların kini Mustafa Kemal'in "laik" 1923 Cumhuriyetinedir. Dinişleri Bakanı Babacan da gene böyle bir yurt dışı dolaşmasında "Türkiye'de müslüman çoğunluk da dini özgürlükler konusunda sorunlar yaşıyor" dedi malumunuz. Aslında müslümanlığı en ağır şekilde yaşayan bir halka ağır bir hakarettir bu. Çünkü tam tersine bu halk dinin siyasete alet edilmesi nedeniyle AKP döneminde en ağır "din baskısı"nı yaşamaktadır. Yani asıl yaşanan zorla dindar olma baskısıdır. Durum tam tersiyken böyle laf etmek kara gözlüklü birinin yanındakilere yakışır elbet. Bunlar bu tür lafları yıllardır ediyorlar.

Oysa bu ülkede asıl baskı dinini orta yerde, gözümüzün içine sokarak yaşamak istemeyen, çağdaş insanlaradır. Ülkenin dağının taşının cami olduğu, beş vakit namazın bangır bangır okunduğu, kadınların yüzde 70'inin başının kapandığı, anaokullarına kadar türbanın indiği, tarikatçı olmayanın adam sayılmadığı, Ramazanda oruç tutmayanın dayak yeyip hatta öldürüldüğü bir ülkede sen hangi sorundan bahsediyorsun derler adama... Kastettiğin türbansa o da sizin beceriksizliğinizdir kardeşim. Ülkeyi dümdüz eden bir iktidara sahipsiniz, her şey elinizde, muhalefetin m'si bile yok ama o "sorun"u da halledemediniz kendinizce!!!!

Sorun olarak insan şunu anlıyor bu laftan sonra; ülkedeki "şeriat" onlar için demek ki hala yeterli düzeyde değil, daha fazlasını istiyorlar bu faşizan dinci yönetimin... Ey uyuyan koca bir halk, ülke zangır zangır dinlenirken, herkesin bir tarafına dinleme aleti takılırken, sen de uyan artık şu aymazlık uykundan be kardeşim...Bu laflar sana hakarettir. Dinlene dinlene, sesini tamamen mi kaybettin yoksa?..

Yakup Yazıcı