12 Haziran 2008 Perşembe

BABIALİ ŞENLİKLERİ

16-22 HAZİRAN ARASI
SULTANAHMET'TE...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği "BABIALİ ŞENLİKLERİ" bu yıl 16-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bir zamanlar medyanın-yayıncılığın başkenti olan Babıali’ye dikkatleri yeniden çekmek, bu büyük buluşmayı gerçekleştirmek amacıyla tarihi yarımadanın merkezinde, Sultanahmet Parkı'nda gerçekleşecek olan “Babıali Şenlikleri” sırasında elliyi aşan sayıda gazete dergi televizyon kanalı radyo ve yayınevi stantlarıyla yerlerini alacak ve okurları, izleyicileri, dinleyicileri ile bir araya gelecekler.

Yazarların imza günleri ile zenginleşecek olan “Babıali Şenlikleri”, bir haftalık süre içerisinde gerçekleşecek olan belgesel gösterimleri, konserlerle ise daha da renklenecek. Bu etkinlikte, Karikatürcüler Derneği de yer alacak... Etkinlik süresince karikatürseverlerle buluşmayı hedefleyen derneğimiz, karikatür sergisinin yanısıra üye çizerleriyle imza günleri yapacak ve söyleşilerde bulunacak...


Babıali Şenlikleri”

Açılış : Tarih : 16 Haziran 2008 Pazartesi Saat : 18.00

Yer : Sultanahmet Parkı (Mehmet Akif Ersoy Parkı)


----------------------------------------------------------------------------

DON QUİCHOTTE'DAN

BİR ÇAĞRI

Değerli Karikatürcüler,

Kanada Hükümeti, yüzbinlerce fok'un katledilmesine izin veriyor ve Kanadalılar bu acımasız katliamı her yıl tekrarlıyor. Ne yazık ki, bu katliam hayvan hakları gruplarının tüm ülkeleri kapsayan protestolarına rağmen ne yazik ki devam ediyor.
Don Quichotte, amatör- profesyonel tüm çizerleri bu vahşeti web sitemizde çizgilerle protesto etmeye davet ediyor. Amacımız bu insanlık dışı katliamı Kanada Hükümetine karşı çizerlerin tepkisi olarak uluslararası bir sergiye dönüştürmek ve konunun uluslararası platformda yer almasını saglamaktır. Ödül “masum fokların yasamini korumak” olacaktır.
Sergimizle yıllardır uygulanan bu acımasız katliamı durdurması için Kanada Hükümetine baskı yapmayı amaçlıyoruz. Bize katılarak fokların yaşamını kurtarma mücadelesinin bir parçası olabilirsiniz. Karikatürleriniz, Kanada hükümetinin barbarca uygulanan bu katliamı bir kez daha gözden gecirmesini sağlayabilir ve (dileğimiz odur ki) sona edirebilir.
Don Quichotte, web sitesinde yayınlanacak tüm çalışmaların kullanım ve telif hakkını PETA'ya verecektir.