14 Haziran 2008 Cumartesi

GÜLEK KANDIRALI ÇİZİYOR
Gülek Kandıralı'nın "MARS SUYU" lejantlı çalışması... Bu çalışmayı görünce Kızılırmak'tan zehirli su getiren Gökçek, Mars'tan da günün birinde su getirebilir mi diye düşünmeden edemedik?..

------------------------------------------------------------------

RAHMİ KOÇ
KARİKATÜRİST
OLMAK İSTERKEN
İŞADAMI OLMUŞ!

Abdülkadir Demirhindi arkadaşımız, 11 Haziran 2008 tarihli Hürriyet'in ekonomi sayfasında yer alan Rahmi Koç röportajındaki bir ayrıntıyı paylaşıyor Mizahhaber'le... Rahmi Koç meğerse zamanında karikatürist olmak istermiş. Hatta Cemal Nadir'in gerçekleştirmeye ömrünün ve imkanlarının yetmediği Amcabey tipini Walt Disney stüdyolarında gerçekleştirmeyi bile düşünmüş...

Bakın neler diyor Rahmi Koç, bu konuda...

Karikatürist olmayı hayal ediyordum

ABD'deki John Hopkins Üniversitesi'nden mezun olan Rahmi Koç, öğrencilik yıllarındaki hayalini şöyle anlatıyor: "Amerika'daki yıllarımda resme ilgim vardı. Ressam olacaktım. Biraz hippi mippi olacaktım. Öyle bir devir geçirdim. Karikatürist olacaktım. Hatta 'Amcabey' çizgi karakterini Walt Disney Stüdyoları'nda yapmak istedim. O zamanlar hanımım müsaade etmedi. Hiç fena da olmazdı. Mektepte karikatür ve poster yapardım. Futbol oynardım. Amerika'da o yıllarda doğru düzgün futbol oynayan yoktu. O nedenle ben orada aranan biriydim. Dersler şöyle böyle gidiyordu. Ben futbol ve sanat işleriyle uğraşıyordum."