30 Ekim 2008 Perşembe

KORAY LAMA
YAZIYOR...

85. YIL İZLENİMLERİ

Geçen gün Star haberde Uğur Dündar abimiz, Cumhuriyetin 85. yılını idrak etmemize rağmen sokakları, caddeleri kaplayan eski kutlama yazılarından dert yanıyordu. Gerçekten de pek çok yerde hala Cumhuriyetin 75. yılı, 80. yılı, 82. yılı filan kutlanıyor. Bunların nerdeyse tamamı devlet dairesi. Yani devlet daha 85. yıla geldiğine inanmış bile değil.

Örneğin ben en çok "Cumhuriyetin 75. Yılı Kutlu Olsun" yazısına rastlıyorum. Demek 75. yılda takılıp kalmışız. Aslında bu yazılardaki rakamlar bence gene de çok yüksek kardeşim... Aslında durum çok daha vahim anam-babam... Devletin 75. yılda takılıp kaldığı noktada vatandaş nerde kaldı derseniz? O hala 10. yılda!.. Evet vatandaş henüz Cumhuriyeti 10. yılda sanıyor. Zira vatandaş henüz 10. yılı yaşıyor... Neden böyle dedin derseniz, size hemen bir "10. YIL MARŞI" patlatırım annarsınız canım kardeşim... Açık alınla çıktığımız 10. yıl çooook gerilerde kaldı oysa ki... Artık alnımız açık filan değil. Alnımızı da kapattılar. Orda da erişim engelliyiz! Önce alın damarımız sonra da ar damarımız patladı. Açık bir yer varsa o da cari, yani cari açığımız korkunç bir halde!

İlk 10 yılda babalar gibi bir kalite yaratmışız ama son 30 yılda yarattığımız nüfus kuru kalabalıktan ibaret... "Bize bişey olmaz" diyen bir kuru kalabalık var hamdolsun!!!

Hayatı böyle teğet geçen başka bir ülke daha var mıdır şu yeryüzünde anam-babam... 85. yılını bile 10. yıl marşıyla kutlayan, son 75 yılda bir marş bile üretemeyen, son 75 yılı ense bir şekilde geçiren, böyle bir ülke daha var mıdır?

Ama vatandaş da haklı bilader. N'apsın, son 75 yıla bakıyor, hava-cıva! Ülkede ne heyecan yaşanmışsa ilk 10 yılda yaşanmış, 15. yılda "Mustafa" abimiz 1938'de gittikten sonra da saat adeta dokuzu beş geçe de durmuş kalmış bu ülkede...

O yüzden 85 olsa da, 95 olsa a bişey fark etmiyor...Tabelalar 70'te, vatandaş ise 10. yılda takılı kaldıktan sonra anlaşılan o ki; bu acayip ülke ne kadar yaşlansa da hep genç gösterecek!..

Her şeye inat ben gene de 85. yıla bir selam çakıyorum...

KORAY LAMA