19 Kasım 2008 Çarşamba

GEÇMİŞ ZAMAN
OLUR Kİ
MİZAHHABER
DEĞER!

Bu kez sizleri 1987 yılına, FIRT dergisine götürüyoruz... Fırt'ın, 31 Mart 1987 tarihli 577. sayısının, 3. sayfasında, derginin yayın yönetmeni Tekin Aral'ın köşesinin tamamını kaplayan toplu bir Fırt fotoğrafı... O dönemde Amerika'da By-pass olan Başbakan ÖZAL yurda dönmüş ve Fırt ekibi ÖZAL'a kavuşmanın mutluluğuyla 2 karikatürcü kurban ediyor!..


FIRT dergisi ekibi, ÖZAL'a kavuşmanın mutluluğunu iki karikatürcü kurban ederek yaşarken bu fotoğrafta Turgut Özal rolüne, büyük bir başarıyla Fatih Kaçan soyunuyor. (Hasan Kaçan'ın kardeşi olur kendileri) Gelelim fotoğraftakilere...

En solda; köşede Şevket Yalaz, hemen yanında beyaz kazaklı Atilla Atalay, onun yanında bıyıklı İbrahim Sarı. İbrahim'in arkasındaki uzun şahıs Cihan Demirci. İbrahim'in yanındaki gözlüklü-sakalllı Murat Alpay. Onun arkasında görünen Erdal Belenlioğlu. Onun yanında Apdülkadir Tamer. Önde çömelmiş elinde satırla gözüken geçen yıl yitirdiğimiz rahmetli Orhan Alev. Bıyıklı kurbanlık rolünde Erhan Başkurt. En öndeki diğer taze kurbanlık ofisboy Tamer Önder. Erhan Başkurt'u kesmeye çalışan kasap rolünde Behiç Pek. En sağda çömelmiş sayfa sekreteri Halil arkadaşımız. Ortada oturan ÖZAL rolünde ise Fatih Kaçan. Yanında çömelmiş ikili: Şimdilerde Belçika'da yaşayan Gürcan Gürsel ile şimdilerin Bodrum-Gümüşlük hakimi kaligrafinin baba ismi Rıza Külegeç. Rıza Külegeç'in hemen yanında ayakta alkış tutan Fırt'ın yazıişleri müdürü Muammer Barutçu. Özal'ın yanında ayakta duran derginin yayın yönetmeni rahmetli Tekin Aral, arkasında gözlüğü gözüken Erdoğan Oğultekin, onun yanında köşede Süleyman Yıldız. Sadece kolu gözüken ise Ergün Gündüz...Hey gidi günler... Bu fotoğraftan yaklaşık ikibuçuk yıl sonra Gırgır'ın dolayısıyla onun yavru dergisi Fırt'ın 1989'daki tatsız finali gelecek ve Cağaloğlu, Alayköşkü Caddesindeki binadan kalma bu fotoğrafla birlikte herşey bir anda tarih olacak... Heeey gidi günleeeer... (C.D. ARŞİVİ)