17 Nisan 2009 Cuma

14. İZMİR KİTAP
FUARINDA
MİZAH VE
KARİKATÜR
ÜZERİNE
ETKİNLİKLER...
TÜYAP tarafından bu yıl İzmir'de 14. kez düzenlenen İzmir Kitap Fuarı 18-26 Nisan tarihleri arasında gene 9 gün sürecek. Fuarda mizah ve karikatüre ilişkin etkinliğin bu yıl çok fazla olduğunu söyleyemeyiz. Leman, Penguen, Uykusuz gibi mizah dergilerinin gene kendi standlarında takılmayı tercih ettiği fuarda etkinlik olarak; İzmir Saat Kulesi Karikatürcüler Grubunun "Hepimiz Eflatun'uz" portre karikatür sergisi ve Eflatun Nuri üzerine söyleşisi, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliğinin karma karikatür sergisi ve MİZAHHABER editörü Cihan Demirci'nin "Mizah Dergiciliğimiz 140 Yaşında" başlıklı görsel sunumlu söyleşisi bulunuyor...

Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, 18-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Tüyap İzmir Kitap Fuarı'na bu yıl karma karikatür sergisi ile katılıyor. Fuar süresince izlenecek serginin yanısıra dernek standında çeşitli yayınların tanıtım ve dağıtımı da yapılacak... İzmir Saat Kulesi Karikatürcüler Grubu ise "HEPİMİZ EFLATUN'UZ" karikatür sergisi ve geçen yıl yitirdiğimiz karikatür ustası Eflatun Nuri üzerine gerçekleşecek söyleşiyle fuarda yer alacak.

24 Nisan Cuma günü, Saat: 18.00-19.30 arası, Konferans Salonu 2'de Cihan Demirci'nin uzun yılların emeğiyle hazırladığı "MİZAH DERGİCİLİĞİMİZ 140 YAŞINDA" başlıklı görsel sunumlu söyleşisi gerçekleşecek. Bu söyleşi MİZAHHABER'in katkılarıyla düzenlendi. Cihan Demirci, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de, Ercan Yayıncılık standında (2. SALON-708-D nolu stand) kitaplarını imzalayacak.

25 Nisan 2009 Cumartesi günü, Saat: 18.30- 19.30, Konferans Salonu 2'de gerçekleşecek "Eflatun Nuri ile birlikteyiz” söyleşisine konuşmacı olarak; Yaşar Aksoy, Mustafa Yıldız, Zafer Güven, Hakan Boyav, Sadık Pala, Mümin Durmaz, Savaş Ünlü katılacaklar. Bu söyleşiyi Uluslararası İzmir Araştırma Merkezi düzenliyor. Saat Kulesi grubunun açtığı “Kütüphane ve Kitap” sergisi ise TGV standında yer alacak.