28 Ağustos 2009 Cuma

İnternet emek hırsızlığı merkezi haline geldi!

MİZAHHABER'İN LOGOSUNU,
İŞLERİNİ, YAZILARINI
KOPLAYAN EMEK HIRSIZI
BİR BLOG: E-MİZAH!


İnternetteki kontrolsüzlük ve varolan yasal boşluklar interneti emek hırsızlarının merkezi haline getirdi. Gün geçmiyor ki yeni hırsızlık- yeni bir taklitçilik olayıyla karşılaşılmasın... Mizah dünyasının gözü-kulağı olan ve bu işi ilk günden beri ciddi bir şekilde pek çok kişinin emeğiyle, profesyonelce bir şekilde yapan MİZAHHABER de yayına başladığı 1 Temmuz 2007'den beri emek hırsızlarının sıkça saldırısına uğruyor.

Bir okurumuz haber vermese gene haberimiz olmayacaktı. Daha dün öğrendik ki, internette adına "E-MİZAH" denen bir blog var ve bu blog başta logosu, düzeni, her şeyiyle MİZAHHABER'in adeta KOPYASI... Çünkü bu blogu yapan ve o bloga adını bile yazma yüreği olmayan zat ya da zatlar MİZAHHABER'in özenle seçip, haberli bir şekilde kullandığı işleri babalarının malı gibi kopyalamış bloga koymuşlar. Bununla da yetinmemişler. MİZAHHABER'in Facebook'taki grubunu da birebir kopyalayıp, orada yazan bilgileri de aynen kopyalamış, sadece "MİZAHHABER" yazan yere "E-MİZAH" yazmışlar... Grubun sahibi olarak gözüken Uğur Sekmen isimli kişiye bir uyarı yazısı yolladık ama henüz yanıt bile alamadık.

MİZAHHABER 2 yılı aşkın ömründe internet mizahı dünyasında en çok taklit edilen, ismine-logosuna kadar kopyalanan bir blog oldu. Bizim Logomuz özgündür, kendi ürünümüzdür, haberlerimiz de öyle bir yerlerden rastgele kopyalanmış işler değildir. Ortada ciddi bir emek söz konusudur. Bu blog hırsızlarını buradan ilan ediyoruz. Bunlar gibilerini emeğe saygınız ölçüsünde bize bildiriniz.

Blog adresleri: http://e-mizah.blogspot.com/ olan facebook'ta kopya grupları da olan, mailleri de; mizah.blog@gmail.com olarak geçen bu EMEK HIRSIZLARINA siz de tepkinizi gösterin, biz elimizden gelen tepkiyi göstereceğiz, yazıklar olsun başkalarının, emeğini sömüren, başkalarının sırtından yaşamaya çalışan internet asalaklarına!!!!

MİZAHHABER

Mizah dünyasının özgür, bağımsız, muhalif sesi...

-----------------------------------------------------------------------------

SAHİP ÇIKAN DOSTLARA TEŞEKKÜRLER....

Sevgili MİZAHHABER dostları, okurları, mizahçı-karikatürcü arkadaşlar... Yukardaki haberin yayınlanmasından sonra; gerek bizzat arayan, gerek CartoonistTurkey grubundan mesaj yollayan, gerek Facebook adreslerimize, mail adreslerimize şu ana kadar tepkilerini ileten; Semih Poroy, Levent Elpen, Köksal Çiftçi, Raşit Yakalı, Akdağ Saydut, İsmail Doğan, Harun Baki, Dilek Keskin, Ömer Fikret Şen, M.Ertan Tart, Tülin Dursun, Cihan Kural, Cenk Yayla, Ayşe Müge Gerdan, Ömür E. Kurum, Yakup Aksoy ve burada ismini sayamadığımız okurlar, dostlar, meslektaşlar; dayanışmanız için çok teşekkürler... MİZAHHABER, ilk günden beri sadece yoğun bir mizah sevgisiyle hazırlanıyor, maddi herhangi bir karşılığı olmayan, manevi pek çok götürüsü olan bu blogta işi-gücü bıraktık böyle rezil EMEK HIRSIZLARIYLA uğraşıyoruz... Bu arada fazla ilgilenemediğimiz Facebook grubumuza da bu olaydan sonra bir kaç saat içinde 33 kişi üye olmuş, çok teşekkür ederiz... Ülkenin her alanı, her meydanı HIRSIZLARIN elinde, hiç olmazsa samimi bir alan olarak soluk almaya çalıştığımız MİZAHI ONLARI KAPTIRMAYALIM...

M İ Z A H H A B E R