11 Eylül 2009 Cuma

AKDAĞ SAYDUT ÇİZİYOR

AKDAĞ SAYDUT'TAN
MEKTUP VAR...
Sevgili Cihan merhaba,

Öncelikla Mizah Haber'in "çalıntı - kopyasını" hazırlayan yaratıcılık özürlü fikir hırsızlarını kınıyorum. Üretimin ve emeğin bu kadar harcanabilir olması yalnızca bizim ülkemize özgü değil. Bütün dünyada olabilen bir şey. Bizim ülkemize özgü olan "hukukun üstünlüğü" ile yatıp kalan sağduyu (!) sahiplerinin sürekli olarak "hukuk" kavramının ırzına geçmeleri, zaman zaman taciz etmeleridir. Çünkü onların yatıp kalkmaktan anladıkları budur!

Bu gibiler anlayış kıtlığı nedeniyle hukuka uygunluk gibi soyut bir kavramı algılamak yetisinden yoksundurlar; hatta "kanunlara uymak ve kanunlara uygunluk aramak" açısından da epeyce yoz ve geri kalmışlardır. Öyle oldukları için evrensel hukuk normlarının içini boşaltıp, dışını cilalarlar; başka bir deyişle minarenin alemini gösterip, yurttaşın gözündeki sürmeyi çalarlar. Bunun için dere yatağına inşaat yaparlar, bunun için sel baskınında darmadağın olmuş eşyayı yağmalarlar, bunun için kaçak elektrik, su kullanıp utanmazlar... Yitirilen canlar da bunun cabası olur...

Bu nedenle anayasaların olmazsa olmaz ilkesi "kuvvetler ayrılığı", kanun devleti bile olmayı beceremeyenlerin ülkesinde işlemez! Onların yeteneği başka haltlar becermekte gelişmiştir.

Bu bağlamda başkasının emeğini çalmak, başkasının üretimini cebellezi etmek "hukukla yatılıp kalkılan ülkelerde" çok hukukidir(!)... Bize düşen bu "ahlaksız ve hukuk dışı" yaklaşımları sergilemek ve eleştirmek; hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için gerekli girişimleri yapmaktır.

Haklı tepkini sonuna kadar destekliyorum. Selam ve sevgiler...


Akdağ SAYDUT