15 Eylül 2009 Salı

ÇALIŞAN ÇOCUKLAR KONULU
KARİKATÜR YARIŞMASI

Yarışmanın Konusu ve Amacı :

Bu yarışma Prof. Dr. Nusret H. Fişek anısına düzenlenmiştir. Yarışmanın konusu Çalışan Çocuk karikatürleridir. Yarışmanın amacı ülkemizin çalışma yaşamında yer alan çocuk emeği olgusunu ön plana alarak, çalışan çocukların tarım ve sanayideki çalışma yaşamlarını belgelemek, arşivlemek; karikatür sanatçılarını özendirmek ve onlara destek vermektir.

Yarışmaya Katılım :

Yarışmaya tüm profesyonel ve amatör karikatürcüler, ÇALIŞAN ÇOCUKLAR üzerine çizecekleri karikatürle katılabilirler.
Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında istenilen teknikle, siyah beyaz, renkli olarak çizilebilir. Karikatürcüler, en çok üç orijinal karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerin arkasına ad-soyadlarını, telefonlarını, adreslerini ve e-posta adreslerini yazmalıdırlar.

Yarışmacılar, karikatürlerini, en geç 20 Ekim 2009 tarihine kadar “Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Vakfı – Selanik Cad. Ali Taha Apt. 52/4 Kızılay 06650 Ankara” adresine veya karikatur@fisek.org.tr adresine göndermelidirler.

Yarışmada tek BÜYÜK ÖDÜLÜ 1000 TL ve kuruluşların plaketleridir. Ödül alan karikatür sanatçısı, 17 Kasım 2009'da Ankara'da açılacak sergiye davet edilerek sergi açılışında ödülünü alacaktır.
Seçici Kurul tarafından seçilip, karikatürleri katalogda yer alan karikatürcülere katalog ve katılım belgeleri gönderilecektir.


Karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı'nın olacaktır. Yarışma Sonuçları, 23 Ekim 2009 tarihinde www.fisek.org.tr ve http://www.karikaturvakfi.org internet sayfalarında ve basında yayınlanacaktır.

Değerli Çocuk Dostları

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı ile Karikatür Vakfı “Çalışan Çocuklar” konulu bir karikatür yarışması düzenlemiştir.

Çocukların küçük yaşta oyun ve kendini geliştirme olanaklarından yoksun kalmalarına; çalışmak ve kendi yaşamını kurtarmak gibi büyük bir sorumluluğu yüklenmelerine sizler gibi karşıyız. Onların yerinin 18 yaşına kadar eğitim olduğunun bilincindeyiz. Bunun için geniş çabalar içindeyiz. Ama bu sağlanana kadar da çalışan çocukların yanında olmak, onlara dostluğumuzu ve tüm desteğimizi vermek ödevimiz...

Çalışan çocukların iş yaşamlarını konu alan karikatürleri yarıştırarak, karikatür sanatçılarının ve kamuoyunun dikkatini bu alana çekmek istiyoruz. Oluşan arşiv, hem albüm olarak yayınlanacak ve hem de www.fisek.org.tr internet sitesinde sürekli olarak sergilenecektir. Bu yarışmanın ürünleri, çalışan çocukları esirgeme mücadelemize destek olacaktır. Ortak mücadelemizle bir gün ortadan kalkacak olan çocuk emeğini belgelemek ve tarihe iz bırakmak da bu yarışmanın önemli amaçlarından biri.

Çevrenizdeki çalışan çocuğa duyarlı karikatür sanatçılarına ekte gönderdiğimiz yarışma şartnamesini duyurabilirseniz, bizi mutlu edersiniz. Her şeyin bugünkünden daha güzel olduğu bir dünyaya ulaşılması dileğiyle, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.