22 Ekim 2009 Perşembe

KARİKATÜRCÜLER
DERNEĞİ
40. YIL SERGİSİ
26 EKİM'DE
AÇILIYOR...
Karikatürcüler Derneği 40 yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Ziraat Bankası’nın İstanbul Beyoğlu -Tünel'deki galerisinde 26 Ekim'de, saat:18'de büyük bir karikatür sergisi açıyor.
Karikatür sanatçıları; Ferit Öngören, Semih Balcıoğlu ve Turhan Selçuk tarafından 1969 yılında kurulan Karikatürcüler Derneği 2009 yılında 40. yılını kutluyor. Bu kutlamaları yıl içersinde bir kaç etkinlik düzenleyerek sürdüren dernek; 40 yıl kutlama etkinlikleri kapsamında bu kez büyük bir karikatür sergisi düzenliyor…

Dernekten aldığımız bilgiye göre; Geçmişten günümüze; Türk karikatürünün önemli çizerlerinin orijinal karikatürlerinden oluşan eserler, Ziraat Bankası’nın İstanbul Beyoğlu -Tünel'de bulunan galerisinde sergilenecek… 26 Ekim 2009 Pazartesi günü saat: 18.00-20.00 arasında düzenlenecek bir kokteyl ile açılışı yapılacak olan sergi 10 Kasım’a kadar izlenebilecek.
Karikatürcüler Derneği 26 Ekim'deki 40. Yıl Sergisi açılışına karikatürcüleri ve karikatürseverleri davet ediyor.

40.Yıl sergisinin davetiyesinde, derneğin 3 kurucusunun altında imzalarının bulunduğu derneğin amblemiyle ilgili şu sözler dikkatimizi çekti:
"Karikatürcüler Derneğinin amblemi olan kaktüs demokrasiden yana hoşgörülü ve barışçıl bir dünyanın kurulması yolunda her zaman çaba gösteren mizahın yani gülen düşüncenin ve onun evrensel dili olan karikatürün de simgesi gibidir. Bu kaktüs dünyanın ortasına onu yaşanır olmaktan çıkarmak isteyecek gülmeyen düşünce sahiplerini tedirgin etmek için dikilmiştir."

Bilindiği gibi Karikatürcüler derneğinin düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sonrasında oluşan benzer karikatür tepkileriyle, kısa bir süre önce DonQuichotte sitesinde bazı çizerler çizdikleri karikatürlerde, Karikatürcüler Derneğini, Turhan Selçuk imzalı bu amblemin aracılığıyla eleştirmişlerdi...