29 Ekim 2009 Perşembe

ORHAN DOĞU
KARİKATÜR
SERGİSİ
4 KASIM'DA
ESKİŞEHİR'DE
AÇILIYOR...

Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Orhan Doğu Karikatür Sergisi 4 Kasım 2009 Çarşamba Saat: 17.30'da Eskişehir Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açılıyor.

Orhan DOĞU; 1932 yılında İstanbul Eyüp’te doğdu. Karikatür çizmeye ortaokul yıllarında başladı. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Akbaba, Tef, Dolmuş dergileriyle çeşitli gazetelerde karikatürleri yayımlandı. Reklam Ajansları için karikatürlü reklamlar tasarladı. Dekoratörlükle karikatürcülüğü birlikte yürüttü. Yurt içinde ve dışında yapılan yarışmalarda ödüller kazandı. 1953 yılında Cumhuriyet gazetesinin düzenlediği Yunus Nadi Yarışması’nda birincilik ödülü, 1975 yılında İtalya’nın Vercelli kentinde yapılan uluslararası yarışmada özel ödül, 1980 de Doğayı Koruma Derneği Ödülü bunlardan bazıları… Ayrıca Orhan Doğu; kişisel sergiler açtı, karma sergilere katıldı, ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. Bir dönem Karikatürcüler Derneği Başkanlığı’nı da yürüttü (1990).

Orhan Doğu; karikatürlerinde renk kullanmayı sever, ayrıntı ve titiz çalışma ustasıdır, bir ağacın yapraklarını teker teker yapmaktan zevk alır, noktayı bile hesap ederek yerine koyar. Orijinal büyük boy çalışmalardan oluşan Orhan Doğu sergisi 4 Aralık 2009 tarihine kadar sürecek.


Açılış: 4 KASIM 2009 Çarşamba Saat: 17.30

Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi

Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR

Sergi Süresi: 4 KASIM 2009 – 4 ARALIK 2009