20 Ocak 2010 Çarşamba

ŞEMSİPAŞA
KÜTÜPHANESİNDE
MİZAH DOLU
BİR SÖYLEŞİ
Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk kütüphanesinin geleneksel olarak düzenlediği KIZ KULESİ SÖYLEŞİLERİ’nin ocak ayı konuğu, 19 Ocak Salı günü; mizah ve çocuk kitapları yazarı, karikatürist Cihan Demirci’ydi.

Cihan Demirci "Damdaki Mizahçı" söyleşisi sırasında...


Tarih: 19 Ocak 2010 Salı... İstanbul'da sulu kar atıştırıyor... Hava buz gibi... Soğuk ve yağışlı havaya rağmen Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi’nin söyleşi salonunda tek bir boş sandalye kalmamıştı… Dışarıda kar, içeride kahkaha dolu sıcak bir söyleşi vardı. Cihan Demirci söyleşisine Üsküdarlı mizahçılardan, çizgi ustaları Oğuz Aral ve Tekin Aral’dan yazı ustası Suavi Sualp’ten söz ederek başladı. Mizah yazarlığı serüvenini, çocukluk ve gençlik yılları anılarını, Damdaki Mizahçı’nın nasıl ortaya çıktığını anlattığı keyifli konuşmasını etkinliğe katılan gençlerin sorularını yanıtlayarak son verdi.

Etkinlik sonrası Tudem Yayıncılık tarafından yayınlanan son kitabı Sinirnaz’ın Sözlüğü’nü okurlarına imzaladı. Salonu tıka basa dolduran izleyicilerden bazıları söyleşi ve kitap imzasının bitmesinden sonra bile gitmeyerek, çay eşliğinde Cihan Demirci ile sohbet etmeyi sürdürdüler...

Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi ve Tudem Yayıncılığın işbirliği ve sponsorluğunda gerçekleşen KIZKULESİ SÖYLEŞİLERİ’nin 2010 yılı boyunca her ay devam edeceği açıklandı.

(YAZI VE FOTOĞRAFLAR: AYDIN İLERİ-TUDEM)

Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesinin tıkabasa dolu ince uzun salonundan bir an...

Cihan Demirci, söyleşi öncesindeki sunum sırasında en sağda... Ön sırada bir zamanlar Kadıköy'ün en baba kitabevi olan Gençlik Kitabevinin sahibi Celal bey ile Cihan Demirci'nin lise yıllarından iki arkadaşı Alican Erdoğan ve Bülent Atak da var...

DAMDAKİ MİZAHÇI gözüyle akla ziyan bir ülkeye bakışın zorluklarını, trajikomik yanlarını anekdotlarla anlatıyor Cihan Demirci..


Söyleşi sonrasında damdan inen Cihan Demirci, kitaplarını imzalarken...