20 Nisan 2010 Salı

TAYYAR ÖZKAN'A
NORVEÇ'TEN DAVET

Çizgi romancı Tayyar Özkan Norveç'de bu yıl Eylül ayında organize edilen Çizgi Roman Fuarına davetli olarak gidip 4 günlük "söyleşi ve her türlü çizgisel faaliyette" bulunacak.

Bilgi için: http://www.raptus.no/gjester_2010/Tayyar%20Ozkan.html
-----------------------------------------
KARİKATÜRİST
VEHİP SİNAN
TOPRAĞA
VERİLDİ

Karikatürist Vehip Sinan, mikrobik bir rahatsızlık nedeniyle cumartesi gecesi rahatsızlanarak 29 Mayıs Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Diyabet ve şeker hastalığı da bulunan Vehip Sinan, 81 yaşında hayatını kaybetti ve 19 Nisan'da toprağa verildi.

Türk çizgi roman dünyasına Mıstık ve Topuz karakterlerini armağan eden Vehip Sinan, uzun süredir karikatür çizmiyordu. Hiç evlenmeyen Sinan, kız kardeşi ile birlikte yaşıyordu. Özellikle 80'li yıllarda çizdiği karikatürlerle ses getiren Sinan'ın cenazesi, 19 Nisan Pazartesi günü Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'nda defnedildi. Vehip Sinan onuruna, 26 Şubat 2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından bir program düzenlenmişti. Vehip Sinan; Yeni Asya, Tercüman, Yeni Nesil, Son Havadis, Zaman, Türkiye gibi gazetelerle birçok dergide karikatür çizmişti.