25 Nisan 2010 Pazar

MİNİK
ÇİZERLERDEN
DOSTLUK VE
HOŞGÖRÜ
KARİKATÜRLERİ

Belçika'da hocaları Philippe Decloux yönetiminde 2009 Kasım ayı başından beri çalışmalarını sürdüren Binfikir Karikatür Okulu öğrencileri 2009-2010 eğitim yılı boyunca öğrendiklerini somut ürünlere dönüştürerek bir yıl sonu sergisi hazırladılar.

Minik yetenekler hünerlerini “Dostluk ve hoşgörü karikatürleri” adı altında 24-30 Nisan tarihleri arasında Brüksel'de Rue Gallait 86, 1030 Schaerbeek adresindeki De Kriekelaar Kültür Merkezi’nde sanatseverlere gösterecekler. Sergi, Karikatür Okulu Hocası Philippe Decloux, Çizer İsmail Doğan ve Mizah Yazarı Erdinç Utku rehberliğinde hazırlandı. Sergide 5-13 yaşları arasındaki 13 minik öğrencinin 27 karikatürü yer alıyor.

Binfikir Karikatür Okulu

Önemli bir karikatür kültürü olan Türk Toplumu’nun, Çizgi Roman Başkenti Brüksel’de pasif kalması düşünülemezdi elbet. İnsanlara, nesnelere ve çevreye doğru bakmak, gördüklerini çizgiye aktarmak ve hayattan karelik hikayeler çalmak, Binfikir Karikatür Okulu’nda mümkün!

Minik çizerlerimiz, 2009 yılında 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda Anvers Başkonsolosluğu’nun “Duvarlar Boş Kalmasın” projesı kapsamında, Brüksel Spor ve Kültür Şenliği’nde ve Binfikir sanat faaliyetlerinin açılışı nedeniyle üç kez “Küçüklerden Büyüklere Karikatürler Sergisi” ile eserlerini tanıttılar.



(Haber: ERDİNÇ UTKU-BELÇİKA)