12 Haziran 2010 Cumartesi

LİEGE'DE İSMAİL DOĞAN VE
TÜRK KARİKATÜRİSTLERE
YOĞUN İLGİ
Belçika'da yaşamını sürdüren çizer ve Binfikir Karikatür Okulu'nun hocalarından biri olan İsmail Doğan ilk kişisel sergisini Lidjestanbul etkinlikleri kapsamında Liege'de açtı. 30 Haziran'a kadar sanatseverlerin gezebileceği sergide İsmail Doğan'ın son yıllardaki çizgilerinden bir seçki yer alıyor.
Genellikle Belçikalı sanatseverlerin katıldığı açılış resepsiyonunda Ressam Mehmet Aydoğdu ve Mizah Yazarı Erdinç Utku, Doğan'ı yalnız bırakmadılar. Daha önce
çok sayıda karma sergide yer alan İsmail Doğan yıllar sonra ilk kişisel sergisini açmanın heyecanı ve sevincini yaşadı. Doğan "ilk fırsatta 1994 yılından beri çizdiği karikatürlerden bir seçme yaparak albüm çıkarmayı düşündüğünü" söyledi.

Diğer taraftan yine Lidjestanbul etkinlikleri kapsamında Hüseyin Alparslan, Atilla Atala, Hayati Boyacıoğlu, İsmail Doğan, Firuz Kutal ve Saadet Demir Yalçın adlı çizerlerin "Türkiye'den ve Belçika'dan Karikatürler" adlı karma sergisinin açılışı da aynı anda yapıldı. Karma sergi 30 Haziran'a kadar gezilebilecek.