19 Ağustos 2010 Perşembe

GENERAL
RÜTBELERİ
DEĞİŞİYOR!

İktidar dün gece sahur saatlerinde aldığı bir kararla general rütbelerindeki isimlerin de değiştirileceğini açıkladı. Arkadaşımız Cihan Demirci’nin ele geçirdiği listeye göre göre “general”lere bundan sonra verilecek yeni isimler ve anlamları şöyle olacak:


Zorgeneral: Orgeneral olma olasılığı iktidar gözünde çok düşük olan Korgenerallerin adı bundan böyle “Zorgeneral” olacak!..

Sırgeneral: Başbakanla zamanında yaptığı çok özel görüşmeleri öbür tarafa atandığında bile yanında sır olarak götürecek generallerin yeni ismi.

Horgeneral: İktidar tarafından her türlü “horlanmaya” uygun durumda bulunan, arkasından tavşan kulağı bile yapılabilecek yapıdaki generaller bundan böyle“Horgeneral” rütbesi taşıyacaklar.

Kalgeneral: Hareket ettiği anda darbe tehlikesi bulunduğundan ömrünün sonuna kadar bulunduğu pozisyonda kıpırdamadan tek ayak üstünde duracak bir general rütbesi.

Morgeneral: Askeri anlamda herhangi bir yaptırım gücü bulunmayacak olan, hakkında her an çeşitli suç dosyaları hazırolda bekleyen generallere “Morgeneral” denilecek. Bunların terfi edecek olanları “Mosmorgeneral” rütbesine ulaşarak morluklarını tamamlayacaklar!..

Tühgeneral: Kendilerine sıkça “Bu adam nerden general oldu, atın bunu, Tüh yaaa” denilecek olan bu rütbenin Tarak gazetesi yazarları tarafından önerildiği söyleniyor!..

Turgeneral: Kendilerini görenlerin “Bir tur versene” diyecekleri sürekli turlayan bu sayede herhangi bir darbe düşüncesinden uzak kalmasına çalışılan, her an ordan oraya atanan, hayatı atamalarla geçen, yattığı yeri bilmeyen bir general rütbesi.

Zırgeneral: Ülkede yaşanan kökten değişimin yarattığı o korkunç yalnızlık duygusu içersinde akli sorunlar yaşamasına ramak kalan general tipi.

General elektrik: Bu rütbe iktidarla arasında bir elektrik hisseden kimi generaller için düşünüldü ama benzer bir marka bulunduğu için şimdilik beklemede!..

CİHAN DEMİRCİ (MİZAHHABER)