9 Ağustos 2010 Pazartesi

"USTALARA SAYGI"
ETKİNLİĞİNDE
HALİT AKÇATEPE
GECESİ
Hababam Sınıfı”nı unutulmaz kılan en önemli karakterlerden birine imza atan Halit Akçatepe, “Ustalara Saygı”ya 9 Ağustos Pazartesi gecesi Arnavutköy'de konuk oluyor…

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, Yeşilçam’da yüzümüzü güldürenlerin başında gelen sanatçılardan Halit Akçatepe için gerçekleştirilecek gece ile sürüyor. Yaz aylarında açıkhavaya çıkan “Ustalara Saygı” toplantılarının 9 Ağustos Pazartesi akşamındaki konuğu “Hababam Sınıfı”nın unutulmaz “Güdük Necmi”si oluyor. Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlik, Arnavutköy Satış Meydanı’nda saat 21.00’de başlayacak.

Tiyatrocu bir ailenin çocuğu olan, dolayısıyla kamerayla ve sahneyle çok erken tanışan Halit Akçatepe, bir ömrü tiyatro salonlarında ve setlerde geçirmiş bir usta. “Mavi Boncuk”, “Köyden İndim Şehire”, “Tatlı Dillim”, “Gülen Gözler”, “Şaban Oğlu Şaban”, “Süt Kardeşler”, “Canım Kardeşim” gibi neredeyse her akşam televizyonlarda birinden birine tesadüf ettiğimiz onlarca Yeşilçam klasiğinde rol alan Halit Akçatepe’nin en unutulmaz kompozisyonlarından biri hiç kuşkusuz “Hababam Sınıfı” serisinin kilit karakterlerinden “Güdük Necmi”. Yıllar sonra çekilen yeni “Hababam Sınıfı” serisinde de aynı karakterin orta yaşlılığını canlandıran Halit Akçatepe, şu sıralar televizyonun en sevilen komedi dizilerinden biri olan “Geniş Aile”de de ailenin dedesi Nadir’i canlandırarak ustalığını konuşturuyor.

“Hababam Sınıfı” serisinin yazarı Rıfat Ilgaz’ın oğlu yayıncı Aydın Ilgaz’ın, oyuncu dostları Ayşen Gruda; Erol Keskin ile Tuncay Özinel’in ve eczane sahibi arkadaşı Kazım Aykanat’ın ustayla ilgili anılarını, duygu-düşüncelerini paylaşacakları etkinlikte, “Geniş Aile”si de Halit Akçatepe’yi yalnız bırakmıyor. Sevilen dizinin oyuncularından Bihter Dinçel, Fırat Tanış, Mine Teber, Tanju Tuncel ve sürpriz isimlerle yönetmen Ömer Uğur, “Ustalara Saygı” toplatısının konukları arasında yer alıyor. “Ustalara Saygı” toplantıları yaz dönemi etkinlikleri, 11 Ağustos’ta Yılmaz Atadeniz için Abbasağa Parkı’nda düzenlenecek geceyle devam ediyor.