9 Kasım 2010 Salı

İZMİR'DE İKİ KARİKATÜR
SERGİSİ VE BİR
KARİKATÜR PANELİ

6 Kasım Cumartesi günü İzmir'de iki ayrı karikatür sergisinin açılışı vardı. İzmir Nazım Kültürevi'nde 12 Eylül karikatürleri sergisi açılırken, Soyer Kültür Sanat Fabrikasında da Murteza Albayrak 22. karikatür sergisini açtı. İki serginin yanı sıra aynı gün, Türkan Saylan Kültür Merkezinde "Milli Eğitimde Karikatür" paneli de gerçekleşti...

NAZIM KÜLTÜREVİ'NDE 12 EYLÜL KARİKATÜRLERİ...

,İzmir Nazım Kültürevi Kasım ayı sonuna kadar "Besleyenler ve Beslenenler" sergisini konuk ediyor. Kalabalık davetli topluluğu önünde açılan sergi, bir dönemin karanlık günlerine ışık tutuyor. 12 Eylül 1980 Darbesini konu alan 70 karikatür sergileniyor. Yine o karanlık günlerde, 6 Haziran 1978 yılında, faşist çetelerce kaçırılıp katledilen İbrahim Güngör'de sergi açılışında anıldı! Mustafa Yıldız, İbo'nun yaşam öyküsü ve katlini anlatırken, bir konuşma yapan İzmir 78'liler Derneği Başkanı Gürsel Ulaş; "Darbeler şekil değiştirsede, baskı ve zülmün devam ettiğini" dile getirdi.

MİLLİ EĞİTİMDE KARİKATÜR PANELİ VE MURTEZA ALBAYRAK'IN 22. KARİKATÜR SERGİSİ...

6 Kasım Cumartesi günü İzmir'de Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliğinin "Milli Eğitimde Karikatür" başlığı altında bir söyleşisi de vardı. Bu söyleşi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konuşmacılar; Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, İzmir Kız Lisesi Almanca Öğretmeni Sultan Özbek, Karikatürcü-Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Cem Güzeloğlu, Karikatürcü-Eğitimci Hasan Efe, konuşmalarında karikatürün eğitim sistemi içinde yerinin ne olabileceği ve ne olması gerektiği konularındaki görüşlerini dinleyicilere aktardılar.

Murteza Albayrak 22. kişisel sergisini 6 kasım 2010 cumartesi günü Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nda açtı... "Dört Mevsim, Bölüm 2 Sonbahar" adını taşıyan sergi aynı zamanda Bayraklı Belediyesi'nin 2010 Sanat Döneminin de ilk etkinliği oldu.