18 Aralık 2010 Cumartesi

3 AYRI
KARİKATÜR
YARIŞMASI
Son günlerde elimize ulaşan 3 ayrı karikatür yarışmasının şartnamelerini sizlerle paylaşıyoruz. Bu yarışmalardan biri 17. kez, biri 16. kez, biri ise ilk kez düzenleniyor...


KARİKATÜR VAKFI 7-17 YARIŞMA

*Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali 15-18 Nisan 2011 tarihlerinde dört gün süreyle Ankara’da yapılacaktır.

*Festival kapsamında yer alan 7-17 Karikatür Yarışması’nın amacı çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışcıl bir geleceğe hazırlamaktır.

*7-17 Karikatür Yarışması 7-17 yaşları arasındaki tüm çocuklara açıktır.

*Yarışma konusu ‘Küresel Isınma’dır. Özellikle karbondioksit, sera gazlarının salınımı nedeniyle dünyamızın ikliminin değiştiği, mevsimlerin olağan dışı yaşandığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle kutuplarda buzulların eridiği, kıtaları tehdit ettiği, çevre felaketlerinin oluştuğu görülmektedir. Küresel ısınmanın tüm canlıların yaşamını zora soktuğu gerçeğiyle karşı karşıyayız. Karikatürcüler ‘Küresel Isınma’nın yaşamlarına ve dünyadaki etkilerini, gözlemlerini ve duygularını anlatan karikatürler çizebilirler.

*Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında her tür kağıda istedikleri teknikle, siyah-beyaz, renkli olarak çizilebilir. *Karikatürcüler en çok üç karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, okullarını, adreslerini yazmalıdırlar.

*Yarışmacılar karikatürlerini 15 ŞUBAT 2011 tarihinde kadar ‘7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI - PK:364 YENİŞEHİR 06443 ANKARA’ posta adresine göndermelidirler.

*Jürinin seçeceği en iyi karikatürü çizen karikatürcüye 1000 TL (Bin Türk Lirası) para ödülü, plaket ve diploma verilecektir. Ayrıca karikatürleri sergilenmeye değer görülen tüm karikatürcülere diploma gönderilecektir.

*Yarışmada ödül alan karikatürcü 15-18 Nisan tarihinde yapılacak 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali’ne davet edilerek 7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi açılışında ödülünü alacaktır. *Yarışma sonuçları 1 Nisan 2011 tarihinde basın, yayın organları ve internetten duyurulacaktır.

*Jüri tarafından seçilip, karikatürleri katologda yer alan karikatürcülere 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali Kataloğu, katılım belgesiyle birlikte gönderilecektir. *Karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı Karikatür Vakfı’nın olacaktır

*7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi daha sonra Türkiye içinde ve yurt dışında çeşitli kentlerde açılacaktır.

ULUSLARARASI İNŞAAT KAZALARI
KARİKATÜR YARIŞMASI

Yarışmanın Amacı: İnşaat sektörü çalışma anlamında en tehlikeli sektörlerden birisi olarak bilinmektedir. İnşaat sektöründeki en önemli problemlerden birisi işçi ölümlerine ve ağır yaralanmalarına neden olan şantiyede meydana gelen iş kazalarıdır. Bunların yanında ekonomik kayıplar, verimlilik ve kötü şöhret işin diğer önemli bir yanıdır. İnşaat sektöründeki meydana gelen iş kazalarının önemini karikatür yardımıyla ortaya koymak ve sektör çalışanlarını düşünmeye sevk ederek farkındalığı arttırmak bu yarışmanın ana amacıdır.

1.Yarışmaya dünyadaki amatör, profesyonel tüm karikatürcüler katılabilir.
2. İnşaat sektöründe iş kazaları konusunu işleyen karikatürler; A4 (210mmX297mm) ya da A3 (297mmX420mm) boyutlarında her tür kağıda istenilen teknikle, siyah-beyaz veya renkli olarak çizilebilir.
3. Bilgisayar ortamında tasarlanmış karikatürler de yarışmaya katılabilecektir, ancak kağıda alınan çıktı imzalandıktan sonra gönderilmelidir.
4.Yarışmacılar en çok 3 karikatürle yarışmaya katılabilirler.
5.Yarışmacılar karikatürlerinin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, E-Mail adreslerini ve ev adreslerini yazmalıdır.
6. Yarışmaya katılacak karikatürler daha önce herhangi bir yerde yayımlanmış olabilir ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
7. Yarışmacılar karikatürlerini 30 Nisan 2011 tarihine kadar “Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, 2 Eylül Kampüsü, Eskişehir,Türkiye” adresine posta ile göndermelidir. Postadaki gecikmelerden dolayı organizasyon sorumlu tutulamaz.

8. Ödüller: Birincilik Ödülü ( 1000 ABD Doları ) İkincilik Ödülü ( 750 ABD Doları ) Üçüncülük Ödülü ( 500 ABD Doları ) 5 adet Başarı Ödülü ( Başarı belgesi)

9. Seçici Kurul: Prof. Dr. Davut AYDIN (Anadolu Üniversitesi Rektörü) Prof. Atila ÖZER (Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Md.) Hikmet CERRAH (Karikatürcü) Sani ŞENER (TAV İnşaat) Erdal EREN (TMB Başkanı, Göçay İnşaat Genel Müdürü) Emin SAZAK (Yüksel İnşaat Genel Müdürü) Ahmet TUNCAN (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı, Prof.Dr.) Gökhan ARSLAN (Anadolu Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı, Doç.Dr.)

10.Seçici kurul tarafından belirlenen karikatürler sergilenecek, ödül kazananlara ödülleri sergi açılışında verilecektir.
11. Seçici kurul tarafından belirlenen bazı karikatürler bir albümde toplanacak ve katılımcılara da gönderilecektir.
12.Yarışmaya katılan karikatürler geri verilmeyecek, bu organizasyonla ilgili albüm, broşür, kartpostal, web sitesi ve afişlerde yayınlanabilecek bunun dışındaki tüm yayın hakları eser sahibinin olacaktır.
13. Yarışmaya katılanlar bu şartname hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılacaktır.


16. NEHAR TÜBLEK
KARİKATÜR YARIŞMASI

Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği işbirliğince düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl on altıncısı yapılıyor. 6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği işbirliğince düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl on altıncısı yapılıyor. Hem değerli karikatürcü Nehar Tüblek'i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak için sizleri bu yarışmaya katılmaya çağırıyoruz.

Yarışma Konusu: “DÜNYA HALİ”

Ödüller: Birincilik Ödülü: 3.000 TL, İkincilik Ödülü: 2.500 TL , Üçüncülük Ödülü: 1.800 TL 3 Adet Mansiyon: Her biri 1.000 TL, Beşiktaş Belediyesi Onur Ödülü: 1.500 TL... Diğer Özel Ödüller: Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü. Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü. Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü. Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü. Dünya Yayıncılık Özel Ödülü. Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül. Genç Karikatürcüler Derneği Çocukları özendirme ödülleri (Özel ödüller; onur plaketi olarak verilecektir. Ancak özel ödül verecek olan kuruluşlar isterlerse, buna parasal bir katkıda da bulunabilirler.)

Seçici Kurul: İsmail Ünal Beşiktaş Belediye Başkanı, Kemal Çiloğlu Beşiktaş Belediye Başkan Vekili, Tonguç Yaşar Karikatürcü, Erdoğan Bozok Karikatürcü, İbrahim Tapa Karikatürcü, Aziz Yavuzdoğan Karikatürcü, Ahmet Öztürklevent Karikatürcü

Son katılım tarihi:
5 Şubat 2011
Yazışma Adresi :
Şerife Ayvere Özmüş, Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nisbetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No: 1 Beşiktaş/İstanbul