13 Şubat 2011 Pazar

ÖĞRENCİLERİNDEN
MÜJDAT GEZEN'E
DESTEK

Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri, son günlerde yaşananlar üzerine 16 Şubat Çarşamba günü, saat:13'te Ziverbey'deki Müjdat Gezen Sanat Merkezinin önünde toplanarak Müjdat Gezen'in yanında olduklarını belirten bir açıklaması yapacaklar.

Facebook'ta açılan "MSM Öğrencileri Basın Açıklaması" grubunda yer alan açıklama şöyle:

Sevgili arkadaşlar; bildiğiniz gibi ülkemizde son yıllarda, özellikle siyasi kanatta baş gösteren olumsuzluklar ve bu olumsuzluklar karşısında doğru olanı söyledikleri için tehditler alan, yaşam alanı daraltılan aydın insanlarımıza hiç de saygın olmayan yaklaşımlarla birlikte, "İleri Demokrasi" adıyla (kendilerini destekleyen kişiler dâhil) baskıcı bir tutum sergileniyor.

Bazı öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla ortak aldığımız bir karar doğrultusunda, "Müjdat Gezen Öğrencileri Basın Açıklaması" etkinliğini oluşturmuş bulunuyoruz.

Pazartesi ve Salı günü tüm basın yayın organlarına ön bilgi olarak ileteceğimiz metnimizi, Çarşamba günü, saat 13.00'da; Kadıköy, Ziverbey’de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi önünde Basın Açıklaması olarak okuyacağız. Konuya duyarsız kalmayacağınızı umuyor, Çarşamba günü sizleri de aramıza bekliyoruz.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) Öğretmen ve Öğrencilerinin Basın Bildirisi ise şöyle:

MÜJDAT GEZEN'İN YANINDAYIZ!

Türkiye’nin çok yönlü yetkin aydını, Cumhuriyet kazanımlarının yürekli savunucusu Müjdat Gezen’e yönelik baskı ve tehditler, ülkemizin nereye getirildiğinin kanıtıdır. Katıldığı bir televizyon programında Aziz Nesin’in sözlerine gönderme yaparak iktidarı eleştirmesine tahammül edemeyenlerin, hiç utanmadan ve yüzleri kızarmadan “ileri demokrasiden, özgürlüklerden, hoşgörüden” söz etmeleri tam bir ikiyüzlülüktür.

İktidarın sözcülerinden aldıkları cesaretle Müjdat Gezen’e dil uzatanlar, işi baskı ve tehdide vardıranlar şunu bilmelidirler ki; aydınlar ve sanatçılar korkmadan düşünen ve düşündüklerini korkusuzca dile getiren insanlardır. Üstelik onlar görüşlerini iktidarı mutlu etmek, onun desteğini almak için değil, tersine iktidara rağmen açıklarlar.

Müjdat Gezen, böyle bir sanatçı, böyle bir aydındır.

Kendi deyimiyle “’70 yıla varan ömrünü toplumuna vermiş, kendini bildi bileli fikirlerini açıkça söylemekten korkmamış ve çekinmemiştir.”

Sadece sanatsal üretimi ve çok yönlülüğüyle değil, öğretmenliği, gençlerimize cömertçe sahip çıkışı, sanatçılara yönelik vefası, ülkemize kazandırdığı sanat merkezleri, yetiştirdiği genç sanatçılarla örnek ve öncü bir isimdir Müjdat Gezen.

Biz MSM mezun ve mensupları olarak; sanata ve sanatçılara baskıların arttığı günümüzde, “Sevgili Hocamızın, Değerli Ustamızın” yanında, önünde siper olduğumuzu herkesin ve her kesimin özellikle de ona dil uzatanların bilmesini isteriz!

Unutulmasın! Müjdat Gezenler kolay yetişmiyor.
Unutulmasın! Müjdat Gezen kolay olunmuyor.
Beyin ve yürek çilesi gerekiyor. Anlaşılmayan anlaşıldı mı?

MSM Çalışanları / MSM Mezunları Grubu / MSM Merkez / MSM Cihangir / MSM Ankara
MSM İzmir / MSM Bursa Öğretmen ve Öğrencileri