6 Temmuz 2011 Çarşamba

22.BURHANİYE ÖREN FESTİVALİ AZİZ NESİN ANISINA GERÇEKLEŞİYOR


Bu yıl 7-8-9-10 Temmuz tarihlerinde Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde 22. kez gerçekleşecek olan Burhaniye Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali bu yıl “Aziz Nesin Anısına” yapılacak. 7 Temmuz gecesi; Saat:21.30'da Ören Açıkhava Tiyatrosunda; Ahmet Nesin, Cihan Demirci ve Serdar Kandil’in konuşmacı olarak katılacağı “Aziz Nesin’i Anma” söyleşisi gerçekleşecek.

7 Temmuz Perşembe günü başlayacak olan festivalde sergi ve stand açılışları, dans gösterileri ardından 7 Temmuz Perşembe gecesi, saat: 21:30’da Ören Açıkhava tiyatrosunda, ölümünün 16. yılında Aziz Nesin’in anısına bir söyleşi gerçekleştirilecek. Rafet Solmaz'ın yöneteceği söyleşide konuşmacı olarak; Aziz Nesin’in oğlu Ahmet Nesin, mizah yazarı-karikatürist Cihan Demirci ve Nesin Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Serdar Kandil konuşmacı olarak yer alacaklar. Aynı gece 22.30’da Samsun Sanat Tiyatrosu Aziz Nesin’in “Biz Adam Olmayız” oyununu sergileyecek.


4 gün boyunca pek çok panel ve söyleşinin gerçekleşeceği festival boyunca Ören Meydanındaki kitap standlarında; Nesin Vakfı Aziz Nesin kitaplarını sergileyecek, Cihan Demirci 8 Temmuz Cuma günü 14.00-16. 00 arasında, Cezmi Ersöz de 10 Temmuz Pazar günü 21.00-23.00 arasında Ören Meydanında kitaplarını imzalayacak. Festivalde pek çok sergi açılacak ve akşamları çeşitli konserler gerçekleştirilecek...


Festival programı için link adresi: www.burhaniye.bel.tr