25 Temmuz 2011 Pazartesi

OĞUZ ARAL 26 TEMMUZ'DA ANTALYA'DA ANILIYOR...

Mizahımızın büyük ustası, mizah dergiciliğimizin efsanesi haline gelmiş Gırgır dergisinin yaratıcısı Oğuz Aral'ı 26 Temmuz 2004'te Bodrum'da tatil yaparken yitirmiştik. Geçen yıl Antalya'da Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği sergi ve söyleşi etkinliğiyle anılan büyük usta 26 Temmuz Salı gecesi, ölümünün 7. yılında, Antalya'da bu yıl ikinci kez anılacak.



Antalya Büyükşehir Belediyesi ilk kez geçen yıl yaptığı bu Oğuz Aral'ı anma etkinliğini bu yıl da sürdürüyor. Geçen yıl ilk kez düzenlenen anma etkinliğinde Oğuz Aral'ın ünlü kahramanı "Avni" nin sergisi açılmış ve sonrasında da Cihan Demirci, "Mizahımızın Alayköşkü: Oğuz Aral ve Gırgır Dergisi" başlıklı bir görsel sunum gerçekleştirmişti. Üçyüze yakın Antalyalının yoğun bir katılımla izlediği etkinlik oldukça keyifli geçmişti. 26 Temmuz 2011 Salı günü, saat: 20.30'da daha önce bu yıl içinde İstanbul'da Tophane-i Amire binasında açılmış olan özel bir sergi Antalya'da hayat bulacak. Antalya Cumhuriyet Meydanında Oğuz Aral'a ait dökümanlardan, eserlerden, eşyalardan oluşan "Gerekli Taramalar" adlı sergi açılacak.
Sergi açılışının ardından saat: 21.00'de yolu Gırgır'dan geçmiş iki mizahçı; Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci'nin konuşmacı olarak katılacağı "Oğuz Aral ve Gırgır Yılları" başlıklı söyleşi gerçekleşecek. Söyleşi sonrasında Bülent Arabacıoğlu, Gırgır'ın en sevilen kahramanlarından "En Kahraman Rıdvan"ın albümünü, Cihan Demirci de, çizerliğinin 33. yılında Oğuz Aral'ın anısına adadığı, ilk karikatür albümü olan "Gereksiz Taramalardan Kaçınamadım"ı Antalyalı mizahseverlere imzalayacaklar.

Bülent Arabacıoğlu ve Cihan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda hazırlanan bu etkinliğin ardından 27 Temmuz Çarşamba gecesi de saat: 20.30'da bu kez Antalya'da bulunan Leman Kültür'de kitaplarını imzalayıp bir sohbet gerçekleştirecekler...