29 Eylül 2011 Perşembe

3. ULUSAL ÇOCUK VE GENÇLİK EDEBİYATI SEMPOZYUMU 5-6-7 EKİM'DE ANKARA'DA...


Pek çok çocuk ve gençlik edebiyatı yazarının-çizerinin ve akademisyenin katılacağı Ankara'da 5-6-7 Ekim tarihlerinde 3 gün sürecek 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi tarafından kurulan Çogem tarafından düzenleniyor.


Başkanlığını Prof. Sedat Sever'in yaptığı Çogem'in uzun ismi: Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi... Onur yazarı Muzaffer İzgi olan bu sempozyumda yazarlarla birlikte çocuk ve gençlik kitapları resimlemesi yapan ressamlar-illustratörler ve karikatürcüler de çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarıyla yer alacaklar. Sempozyumun "Yazarlar ve Çizerler Kurulu"nda; Behiç Ak, Ferit Avcı, Ayla Çınaroğlu, Gülten Dayıoğlu, Mustafa Delioğlu, Cihan Demirci, Ümit Nahit Öğmel, Mavisel Yener yer alıyor.


3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda, okuma kültürü edindirmenin, düşünen-duyarlı birey yetiştirmenin temel birer aracı olarak çocuk ve gençlik edebiyatı yapıtları birçok değişkeniyle incelenecek. Sempozyumda bilimsel gelişmeler ışığında 0-18 ve 18-24 yaşlarındaki çocuk ve gençlere seslenen edebiyat yapıtlarının, ülkemizdeki dünkü ve bugünkü durumunun saptanması, sorunlarının belirlenmesi ve belirlenen sorunlara çözüm önerilerinin oluşturulması amaçlanıyor

ÇİZERLER DE SEMPOZYUMDA...


5-6-7 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesinin Cebeci Yerleşkesinde yapılacak sempozyumda pek çok çocuk ve gençlik kitabı yazarının söyleşisinin yanı sıra çizerlerin atölye çalışmaları da yer alacak. Açılış günü olan 5 Ekim Çarşamba günü, Semih Poroy, Eğitim Bilimleri Fakültesi, 7. Salonda "Çizgilerle Düşünmek" başlıklı atölye çalışmasını 14.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Serap Deliorman'ın "Bir Kitabın Resimlenme Öyküsü" başlıklı atölye çalışması 6 Ekim Perşembe günü, 09.30-10.30 saatleri arasında Eğitim Bilimleri Fakültesi, Resim Dersliğinde yapılacak.

7 Ekim Cuma günü, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Resim Dersliğinde Cihan Demirci "Karikatürlerle Düşünmek" başlıklı atölye çalışmasını 11.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirecek. Aynı derslikte 7 Ekim Cuma günü 09.30-10.30 arasında Erol Büyükmeriç "Çağcıl Çizgilerle Nasreddin Hoca" başlıklı atölye çalışmasında bulunacak. Gene 7 Ekim Cuma günü aynı fakültenin 17 nolu salonunda Ümit Öğmel ve Ülkü Ovat "Karikatür Yapbozlar (Yapbozlarla oyun ve yaratıcılık)" atölyesini saat:16.00-17.00 arasında yapacak. Aynı gün, 7 nolu salonda, 09.30-10.30 arasında Ümit Kireçci "Kendi Çizgi Romanımızı Üretelim" başlıklı atölye çalışmasını gerçekleştirecek. Bu atölye çalışmaları önceden yapılan başvurularla; öğretmenlere, öğrencilere, anne-babalara ve lisans öğrencilerine yönelik olacak.

3 günlük sempozyuma katılacak yazar-çizerler ayrıca sempozyum süresince imza günlerinde kitaplarını da imzalayacaklar. İmza günlerine katılacak yazar-çizerler alfabetik sırayla: Sevim AK, Aytül AKAL, Selahattin ARSLAN, Ferit AVCI, Adnan BİNYAZAR, Erol BÜYÜKMERİÇ, Şahsene CAMIZ, Gülsüm CENGİZ, İncila ÇALIŞKAN, Ayla ÇINAROĞLU, Fidan ÇOBANOĞLU KAPTAN, Gülten DAYIOĞLU, Mustafa DELİOĞLU, Cihan DEMİRCİ, Emel DİNSEVEN, Fatih ERDOĞAN, Levent GÖNÜL, Burhan GÜNEL, Mehmet GÜLER, Melike GÜNYÜZ, Aydın ILGAZ, Nilgün ILGAZ, Nur İÇÖZÜ, Zehra İPŞİROĞLU, Muzaffer İZGÜ, Hidayet KARAKUŞ, Cemil KAVUKÇU, Aysel KORKUT, Hamdullah KÖSEOĞLU, Seza KUTLAR AKSOY, Ayla KUTLU, Necdet NEYDİM, Ülkü OVAT, Ümit ÖĞMEL, Çetin ÖNER, Çiğdem ÖZALSANCAK ATAŞ, Emin ÖZDEMİR, Adnan ÖZER, Miyase SERTBARUT, Mustafa Ruhi ŞİRİN, Nuran TURAN, Serpil URAL, Yalvaç URAL, Ayşe YAMAÇ, Vedat YAZICI, Mavisel YENER, Hüseyin YURTTAŞ, Nilay YILMAZ.

Geniş ve ayrıntılı bilgi için: http://cogem.ankara.edu.tr/