20 Ekim 2011 Perşembe

 8. KAŞ KİTAP ŞENLİĞİNDE KARİKATÜR VE MİZAH DA VARDI!

Antalya'nın Kaş ilçesi, 3 yıl aradan sonra 12-18 Ekim tarihleri arasında, bir hafta süren 8. Kaş Kitap Şenliğine evsahipliği yaptı. 12 Ekim Çarşamba günü, Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda başlayan, 18 Ekim'de sona eren kitap şenlikte karikatür ve mizah da vardı.

Şenliğin ilk günü olan 12 Ekim'de Karikatürcü Mehmet Selçuk'un karikatür sergisi açıldı. Kaş'ın Kasaba ve Sütleğen gibi çevre köylerinde bulunan yatılı okullarda gerçekleşen söyleşilere ise; Savaş Ünlü, Cihan Demirci, Ferit Avcı, Mehmet Selçuk ve Nurettin Gönen katıldılar. Cihan Demirci, 14 Ekim Cumartesi günü Kaş Belediyesi Toplantı Salonunda "Siyasi Mizahın 600 yılı Aşan Engelli Tarihi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi ve şenlik boyunca Belediye Salonunda bulunan standda kitaplarını imzaladı. Pek çok yazar-çizerin-akademisyenin katıldığı şenlikte pek çok söyleşi gerçekleşti, şenliğin geceleri de ayrı bir coşku içinde gerçekleşti. 14 Ekim Cuma gecesi Asmaaltı adlı mekanda gerçekleşen şiir ve türkü dinletisini; şair ve söz yazarı Ahmet Çuhacı ile onun şiirlerini besteleyen Şehabettin Genç gerçekleştirdiler. İlk yıllarında Kaş'ta yaşayan gazeteci Yusuf Yavuz'un girişimleriyle başlayan Kitap Şenliğinin bu yıl hazırlanmasını Canan Erdoğan üstlendi. Şenliğe yazar-çizer olarak şu isimler katıldı: Prof. Dr. Erol Manisalı, Prof. Dr. Emin Gürses, Banu Avar, Eren Erdem, Hasan Kıyafet, Gürbüz Evren, Savaş Ünlü, Cihan Demirci, Ferit Avcı, Kamile Yılmaz, Nurettin Gönen, Gülsüm Cengiz, Mehmet Selçuk, Salih Mercanoğlu, Ahmet Çuhacı, Şehabettin Genç ve Çetin Yetkin. 

 8.KAŞ KİTAP ŞENLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR










Şenliğin konuklarından; Cihan Demirci, Mehmet Selçuk ve 1998'ten beri yaşamını Kaş'ta sürdüren, şenliğin afişini de yapan; karikatürcü Sunder Erdoğan şenliğin açılış anında...