23 Ocak 2012 Pazartesi

2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASININ KONUSU:
"GENÇ OLMAK KOLAY MI?"

İlk kez 2011’de gerçekleşen Ulusal Antalya Karikatür Yarışması Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılında ikinci kez düzenlenmektedir. İlk yıl konusu; “Turizm” olan yarışmanın bu yılki konu başlığı: Plansız nüfus artışıyla da olsa, dünyanın en “genç” nüfusuna sahip ülkelerin başında gelen Türkiye’de genç olmanın zorlukları-farklılıkları-tuhaflıkları düşünülerek “Genç Olmak Kolay mı?” olarak saptanmıştır.

Yarışmada birincilik ödülü: 3000 TL, İkincilik ödülü: 2300 TL, Üçüncülük Ödülü: 1700 TL'dir. 1000 TL'lik 2 adet mansiyon ödülünün yanı sıra; 18 yaş altı özendirme ödüllerinin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülünün yanı sıra her yıl değişen bir özel ödül daha verilmektedir. Kültür-sanat hayatımızda, medya dünyamızda iz bırakmış, alanında usta isimlere verilen bu özel ödülün ilki 2011 yılında gazeteci-yazar Deniz Som adına verilmişti. 2012’de gerçekleşecek, 2. Ulusal Antalya Karikatür Yarışmasındaki özel ödül ise; karikatürist- tiyatro oyuncusu-yazar-gazeteci, daha pek çok mesleğin sahibi Altan Erbulak adına verilecektir. Konusu “Genç Olmak Kolay mı?” olan bir yarışmadaki özel ödülün; o müthiş enerjisiyle, sayısız mesleğin hakkını bir arada vermiş ama her zaman “Ben öncelikle karikatürcüyüm” demiş, her daim en “genç” usta olmuş, genç yaşta aramızdan ayrılmış olan Altan Erbulak adına verilmesinin ayrı bir anlamı olacağını düşünüyoruz.

Son katılım tarihi: 31 Mart 2012 olan, seçici kurul üyelikleri: (Alfabetik sırayla) Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı ve Akdağ Saydut'tan oluşan yarışmanın şartnamesine ulaşmak için link adresi: http://www.antalya.com.tr/



  2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR  

   YARIŞMASI ŞARTNAMESİ   

KONU: “Genç Olmak Kolay mı?”

1. Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği bu yarışma ulusal ölçekte bir karikatür yarışmasıdır.

2. Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ancak daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

3. Her yarışmacı, yarışmaya en fazla 3 karikatürle katılabilir. Karikatür fotokopi olarak yollanmamalıdır. Bilgisayar ortamından alınmış çıktı olabilir ama mutlaka ıslak imza kullanılmalı, ödül kazanıldığında orijinal karikatür iletilmelidir.

4. Gönderilecek karikatürün boyutu 30x40 santimetreden büyük olmamalıdır.

5. Katılımcılar; eserinin arkasına adını-soyadını, adresini, telefon numarasını, mail adresini yazmalı; kısa bir özgeçmişlerini zarfın içine koymalıdır.

6. Karikatürler, 31 Mart 2012 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmiş olmalıdır:

2. ULUSAL ANTALYA KARİKATÜR YARIŞMASI
Antalya Büyükşehir Belediyesi
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
Sakıp Sabancı Bulvarı, Atatürk Parkı İçi
Tel: 0 242 238 52 70 - 0 242 238 52 70 Fax: 0 242 238 52 03

7. Yarışmanın sonuçları 7 Nisan 2012 tarihinde açıklanacaktır.

8. Yarışmanın seçici kurulu: (Alfabetik sırayla) Ercan Akyol, Ferit Avcı, Cihan Demirci, Kamil Masaracı, Akdağ Saydut’tan oluşmaktadır.

9. Yarışmada Birincilik ödülü: 3000 TL
İkincilik Ödülü: 2300 TL
Üçüncülük ödülü: 1700 TL

Yarışmada ayrıca 2 adet 1000 TL ödüllü mansiyon ödülü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Altan Erbulak Özel Ödülleri plaket olarak verilecektir. Para ödülleri 2012 yılı içerisinde ödenecektir.

Yarışmada bu ödüllerin yanı sıra; genç ve yeni çizerleri desteklemek, özendirmek amacıyla ayrıca; 18 yaş altı kategorisinde genç çizerlere de 3 adet mansiyon ödülü verilecektir.

10. Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler kültürel amaçlı kullanılabilir veya yayınlanabilirler. Ancak ticari kullanımlarda telif hakkı sanatçıya aittir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.

11. Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, ödül töreniyle birlikte Antalya’da sergilenecektir.

12. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sergilenen eserlerden bir albüm yayınlaması halinde, eser sahiplerine birer kopya verilecektir.

13. Yarışmanın ödül töreni 5 Mayıs 2012 tarihinde olacaktır.