16 Şubat 2012 Perşembe

KARADENİZ EREĞLİ'DE KARİKATÜRCÜYE 50 BİN LİRA TAZMİNAT DAVASI

MİZAHHABER ÖZEL HABER- Karikatürcüler Derneğinin Zonguldak temsilciliğini de yapan karikatürcü arkadaşımız Kürşat Coşgun, Mizahhaber'e ilettiği maille, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğlisinde yaşanan bir tazminat davasına dikkat çekiyor.
 
Bakın neler diyor Kürşat Coşgun: "Karikatür sanatçısı Kurtuluş Ayyıldız'ın Kdz.Ereğli'de yayınlamakta olduğu GazetEreğli adlı aylık dergisinde yayımlanan bir karikatür için, Erdemir genel müdürü Oğuz Özgen 50 bin lira tazminat istedi. Bu aynı zamanda basın tarihimizde bir karikatürcüden istenen en yüksek tazminat.


Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ile Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ın içkili bir haldeyken karıştıkları olay hakkında birçok yerel gazetede haber yayınlanmış, Kurtuluş Ayyıldız da bu haberler üzerine ilişikteki karikatürü çizerek dergisinde yayımlamıştır. İlginç olan, Oğuz Özgen konuyu gündeme getiren hiçbir yerel basın kuruluşu hakkında şikayetçi olmazken, konuyu mizahi bir dille dergisine taşıyan Kurtuluş Ayyıldız hakkında dava açtı. Erdemir yönetimi uzun süredir basın açıklamalarını GazetEreğli'ye göndermiyor, gazete mensuplarını kurum çalışmaları hakkında bilgilendirmiyordu..."

Eleştirel bir karikatür çizmenin artık ülkemizde geldiği noktayı işaret etmesi açısıdan bir hayli düşündürücü bir tazminat davası bu!..