20 Şubat 2012 Pazartesi

MANİSA'DA KARİKATÜRLERLE CUMHURİYETİN ÖYKÜSÜ

Manisa Belediyesi’nin Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği işbirliği ile düzenlediği ‘Karikatürlerle Cumhuriyet’in Öyküsü’ adlı sergi, Manisa'da karikatür sevenlerin beğenisine sunuldu.


Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinden Cumhuriyetimizin ilk yıllarına kadar geçen sürede çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış olan karikatürlerden derlenen sergi, tarihe ayna tutması yönüyle büyük merak uyandırdı.


Manisa Belediyesi’nin Şubat ayı etkinlik programında yer alan ‘Karikatürlerle Cumhuriyet’in Öyküsü’ adlı sergi Kültür Merkezi Alt Fuaye’sinde açıldı. Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Çocuk Merkezi Sorumlusu Fırat Özcan, Haydar Barçın Çocuk Kütüphanesi Sorumlusu aynı zamanda Karikatürcüler Derneği Üyesi İbrahim Atabey, Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilcisi Mustafa Yıldız, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Cem Koç ile, karikatürcüler Hasan Efe, Zeynep Gargi, Birol Çün ve Engin Boğaz katıldı. Yeni kuşakların Cumhuriyet Dönemi’ne ait karikatürleri mutlaka görmesi gerektiğini belirten Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, “Bu anlamlı sergiyi hazırladıkları için karikatür sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten görülmeye değer bir çalışma olmuş. Osmanlı Devleti’nin son yıllarından başlayarak, 1. Dünya Savaşı ve kurtuluş yıllarını, ve Cumhuriyetimizin ilk dönemlerine ait karikatürleri görmek, o yılların mizahına şahit olmak heyecan verici. Karikatür sanatına katkı sunan sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.” dedi. Konuşmanın sonrasında tüm davetliler sergiyi gezerek, fikir alışverişinde bulundu. Kültür Merkezi Alt Kat Fuayesi’nde yer alan sergi, 21 Şubat’a kadar ziyarete açık olacak.

Serginin açılış anında...