27 Şubat 2012 Pazartesi

 NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BURAK ERGİN'İN OLDU...

17. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda birincilik ödülünü Burak Ergin kazandı. Yarışmanın ödül Töreni 6 Mart 2012’de Akadlar Kültür Merkezi’nde saat:19.00'da yapılacak.

6 Mart 1995’te vefat eden, karikatürümüzün özgün ustalarından Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği işbirliğince düzenlenen geleneksel karikatür yarışmasının bu yıl 17. kez gerçekleşti. Bu yılki yarışmada özel bir konu belirlenmemiş, konu seçimi sanatçıya bırakılmıştı. Yarışmaya katılan karikatürleri değerlendirmek üzere, Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu ve karikatüristler Tonguç Yaşar, Erdoğan Bozok, Raşit Yakalı, Mahmut Akgün, Aziz Yavuzdoğan ve Ahmet Öztürklevent’den oluşan seçiciler kurulu, 21 Şubat 2012 Salı günü Beşiktaş Belediyesi başkanlık binasında toplanarak ödülleri aşağıdaki gibi belirledi. Seçiciler kurulu bu yılda 15 yaş altı ve 15-18 yaş grubu genç karikatürcülere özendirme ödülleri verdi.

16. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda ödüller şu şekilde paylaştırıldı: Birincilik Ödülü : Burak ERGİN, İkincilik Ödülü : Kürşat ZAMAN, Üçüncülük Ödülü : Mehmet SELÇUK


MANSİYON KAZANANLAR:

Selim TANRISEVEN,
Asuman KÜÇÜKKANTARCILAR,
Sait MUNZUR.

ÖZEL ÖDÜLLER:
Beşiktaş Belediyesi Özel Ödülü : Cemalettin GÜZELOĞLU
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü : Faruk KARAÇAY
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü : Engin SELÇUK
Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü : Özcan ÇALIŞKAN
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü : Musa GÜMÜŞ
Dünya Yayıncılık Özel Ödülü : Sadık PALA
Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödülü : Halit Kurtulmuş AYTOSLU

15 YAŞ ALTI:
Zeynep NAZ, 
Gülçin ÇALIŞKAN,
Çağla GAYRETLİ