11 Nisan 2012 Çarşamba

HÜRRİYET'TE ARTIK ÇALIŞMAK İSTEMEYEN LATİF DEMİRCİ SÜRESİZ İZNE ÇIKARILDI!!!

Ülkedeki medya üzerinde iktidarın yarattığı korkunç baskı ortamı en mülayim yapılara kadar ulaşmış görünüyor. İşten çıkarılan, işine son verilen "iktidar yanlısı olmayanlara" her an yeni isimler ekleniyor... Aydın Doğan'ın köşeye sıkışıp Milliyet'i, Vatan'ı ve Star televizyonunu satmasından sonra elinde kalan amiral gemisinin kısa sürede su alacağı zaten çok açıktı! Hürriyet de bizi şaşırtmayarak fena halde iktidar suyu alan bir amiral gemisi olduğunu son dönemdeki işten çıkarmalarla gösterdi. Havası binbeşyüz olan Hürriyet gazetesinin zaten bir tane karikatürcüsü vardı malumunuz; Latif Demirci... Yılların ustası olan iyi karikatürcü Latif Demirci, aşırı efendi kişiliğiyle öyle rahatsız edecek karikatürler çizmekten uzak bir seyir içersinde sürdürdü gazete karikatürcülüğünü doğal yapısı gereği... Latif Gırgır'da da böyleydi. Ona rağmen demek ki ülkede iktidarın yarattığı kabus gibi atmosfer öyle bir boyuta geldi ki, iş Latif'e kadar geldi dayandı... Gazetenin birinci sayfasında güncel-politik karikatürler çizen, Pazar ekine yarım sayfa hazırlayan, Kelebek ekine "Evli ve Cepli" adlı çizgi bantı yapan Latif Demirci arkadaşımızla ilgili olarak birkaç gündür internet siteleri üzerinde dolanan "Latif Demirci Hürriyet'ten kendi isteğiyle ayrıldı" haberlerini MİZAHHABER olarak bir süre izledik, hemen haber yapmak istemedik. Ama görünen o ki, bir haftadır internette dolaşan bu haberler doğrudur. Latif Demirci yakın çevresine artık Hürriyet Gazetesi'nde çizmek istemediğini söyledi. Demirci, Hürriyet'ten ayrıldığını gazete yönetimine bildirdi.

Gazete yönetimi ise Demirci'den çizmeye devam etmesini istediklerini ve bir süre düşünmesini istedi. Ancak Latif Demirci tutumunda ısrarcı olunca, Hürriyet Gazetesi yönetimi bunun üzerine Latif Demirci'ye uzun süreli bir tatil verdi.


Ancak bu uzun tatile rağmen Latif Demirci yakın çevresine artık Hürriyet'te çizmemekte kararlı olduğunu bildirdi. Görünen o ki Latif Demirci'nin uzun tatilinin sonu pek yok gibi. Zaten bu aşamadan sonra yapılacak bir geri dönüşün bunca yıldır belli bir düzgün çizgiyi korumuş olan, sevgili Latif Demirci'ye de olumlu puanlar getirmeyeceği açıktır.
 
İktidarın karikatürcüleri bunaltan davalarının sayısını bizde bilemiyoruz. Daha çıktığının ikinci ayında para cezasıyla kapanan dergiler... Geçen yılın Ekim ayında Cumhuriyet gazetesinde, pek çok karikatürcü ve mizahçının hazırladığı "Cumertesi" adlı mizah sayfası da bu şekilde "yayına ara verildi" şeklinde kimsenin inanmadığı laflarla yok edilmişti. Çünkü sıkı bir şekilde muhalif mizah yapıyordu Cumartesi ekibi ve bu sıkı siyasi mizah Cumhuriyet gazetesinin iktidar korkusu altındaki yönetimine fazla gelmişti... Anlaşılan o ki, zaten bir elin parmakları kadar kalan gazete karikatürcüleri AKP iktidarının korkunç faşizm zulmü nedeniyle tamamen yok olacak. Ama bu yok oluştan oluşacak en büyük zararı da faşizmde ölçüyü kaçırıp, sonunda kendi yarattığı faşizm tarafından yok edilebilecek AKP iktidarı ödeyecek...Zira tarihi iyi bilirseniz, tarih boyunca bu tür vaziyetlerin hep böyle sonuçlandığını görürsünüz, bazen kısa, bazen çok uzun sürer ama sonuç hep aynıdır...
 
M İ Z A H H A B E R