17 Mayıs 2012 Perşembe

PENGUEN'DEKİ YANGIN KAZA DEĞİLDİ, KASITLI ÇIKARILDI!


Penguen Mizah Dergisinde 3 Mayıs Perşembe akşamı çıkan yangınla ilgili haberi, mizah dünyasının özgür ve bağımsız sesi MİZAHHABER "Kuşkulu yangın" olarak vermişti. Çünkü bu yönde bilgiler geliyordu. Medya bu olayı kaza diyerek geçti. Dergide sadece iki kişinin olduğu bir anda çıkan yangınla ilgili sonunda itfaiye raporu açıklandı ve yangının kaza sonucunda değil, kasıtlı çıkarıldığı ortaya çıktı!.. Yangında, o sırada dergide bulunan karikatürist Metin Üstündağ ve dergi çalışanı Ercan Genç yoğun dumandan etkilenmişti.


Derginin bu hafta çıkan sayısında yapılan açıklamada İtfaiye Müdürlüğü’nün raporunda yangının kaza değil “kimliği meçhul kişi ya da kişilerce başlatıldığı" belirtildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.


Penguen dergisinden olayla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Geçtiğimiz hafta dergimizde bir yangın atlattığımızı duyurmuştuk. Olayla ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü’nün raporu, yangının bir kaza değil, ‘kimliği meçhul kişi ya da kişilerce başlatıldığı’ yönünde. Olayın aydınlatılması ve sorumluların tespiti için savcılık da soruşturma açtı. Saldırının nedeni açığa çıkarsa bunu da okurlarımızla paylaşırız. Nedeni ne olursa olsun mizahımızın karşısında şiddet bulmak bizim için üzücü. Bizim bildiğimiz tek şey yazıp çizmek, okuyucumuzu biraz gülümsetebilmek. Geçmiş olsun dilekleri için okurlarımıza, dostlarımıza tekrar teşekkürler."

Nerdeyse tamamı "Yandaş" ve "İktidar Yalakası" hale gelmiş reziller ötesi medyamız bu yangının kasıtlı olduğuna dair haberlere henüz yer vermezken az satan ama kendini satmayan dürüst gazete Birgün, 17 Mayıs Perşembe tarihli sayısının manşetini yukarda da gördüğünüz gibi bu karanlık yangın haberine ayırdı... Kendilerini kutluyoruz...

Tek parti faşizmi altında ülkenin ulaştığı vahşet noktası; insan olanın, vicdanı olanın dayanamayacağı bir hale geldi. Soluk alamıyoruz artık bu ülkede... Kendi yangınımızı bekler olduk... Mizahçının eleştirisine bile dayanamayanlar kalan son mizahçıları, son muhalifleri, son dergileri, son sesleri de yok etmeye çalışıyorlar tüm acımasızlıklarıyla... Bütün güçler ellerinde ne de olsa... Yargıya güveniyorlar, onları affedecek olan yasalara-kararlara güveniyorlar... Bu ülkede kararlar karadan ve karanlıktan yana hep!!!!

Tek adam, tek parti, tek düşünce, tek yaşam düzeni şeklinde korkunç bir FAŞİZM rüzgarının yaşandığı ama bir yandan da sanki herşey çok güzel gidiyormuş gibi sürekli sahtekârlık maskeleriyle gezilen, insan olanı, vicdanı olanı ürküten-korkutan bir vandallar ülkesi burası... Dinci bir faşizm var karşımızda... Gözü dönmüş, kendinden olmayana hayat hakkı tanımayan vahşi bir faşizm...  Sivas katliamı sanıklarının affedildiği o utanç günü, ülkedeki yeni gerici yangınlar için hazırlık başlamıştı şüphesiz.

Penguen dergisine yapılan bu ülkede artık, iktidar yandaşlığından başka, farklı ses istenmediğini bir kez daha gösteriyor...Tokat gibi yüzümüze vuruyor... Daha önce de demiştim; "Mizah vicdanımızın sesidir" diye... Onu yok etmek, boğmak, yakmak istediğiniz yerde artık insanca yaşanmaz hale gelinmiş demektir...Gelecek çok ama çok karanlık, bunu görmeyen ya kendini iktidara satmış, gününü gün eden, zenginliğine zenginlik katan , vicdansızlardır ya da körleşmiş yığınlar...  

EY; SON KULLANMA TARİHİ BİLE VERİLMİŞ YAŞLI VE YORGUN DÜNYA; GÖRÜNEN O Kİ, DİNCİ FAŞİZME ÇOKTAN TESLİM BAYRAĞINI ÇEKMİŞ BU AKLA ZİYAN ÜLKEDE SESİMİZİ DUYACAK VİCDAN SAHİPLERİ ARTIK YOK, SEN DUY, DAHA İNSANCA, DAHA UYGAR BİR ÜLKEDE YAŞAMAKTAN BAŞKA BİR DERDİ OLMAYAN ŞU MİZAHÇILARIN SESİNİ!..

Cihan Demirci-MİZAHHABER