11 Haziran 2012 Pazartesi

2. ÜÇGE ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASINA SON KATILIM TARİHİ: 20 TEMMUZ 2012

Konu; Alışveriş hayattır
Katılım koşulları;
1. Yarışma tüm ülkelerin profesyonel ve amatör çizerlerine açıktır.
2. Karikatürler e-mail ile gönderilecektir. Arzu edenler posta yoluyla da katılabilir. Yürütme kurulu gerekli gördüğü takdirde çizerden karikatürlerin orjinalini isteme hakkına sahiptir.
E-mail ile gönderecekler için: info@anadolukarikaturculerdernegi.org  
Posta ile gönderecekler için: Anadolu karikatürcüler derneği, Hüdavendigar Mh. Hısım Sk. No:1/19 Osmangazi / Bursa / Turkey Tel: +90224 235 65 00

3. Katılacak eserler A4 boyutunda ve 300 dpi çözünürlükte, JPG formatında gönderilecektir. Bu formata uymayan karikatürler değerlendirme dışında kalacaktır.
4. Yarışmaya katılan karikatürler hiçbir yarışmada ödül almamış olması gereklidir.
5. Yarışmacılar karikatürleri ile birlikte özgeçmişlerini ve adres bilgilerini, fotoğraflarını göndereceklerdir. (Word belgesi şeklinde gönderilebilir.)
6. Yarışmaya en fazla 5 karikatür ile katılım sağlanır.
7. Yarışmaya katılan karikatür sahibi, yarışmanın konusu ile bağlantılı ve sınırlı olmaksızın karikatürü işleme, çoğaltma, yayma, temsili ile yayın ve umuma iletimi için karikatürün kullanım hakkını ÜÇGE Firması’na vermiş olacaktır. Karikatür sahibi ÜÇGE Firması’nın kullanım hakkı üzerinde herhangi bir telif hakkı talep etmeyecektir. ÜÇGE Firması, yarışma sonrasında yarışmaya katılan eserleri eser sahibinin bilgileriyle beraber sergileyecek ve arzu ettiği mecra ve materyaller üzerinde kullanabilecektir.
8. Yarışmaya katılan eserler iade edilmez.
9. Yarışmaya son katılım tarihi  20 Temmuz 2012’dir.
10. Finale kalan karikatürler, www.ucgekarikaturyarismasi.com  adresinde 23-27 Temmuz 2012 tarihleri arasında yayınlanacak, karikatürler için yapılacak benzer ya da kopya karikatür tespitleri bu sürede kamuoyu tarafından değerlendirilecektir. Herhangi bir itiraz almayan tüm karikatürler, jüri karşısına çıkartılacaktır. Jüri değerlendirmesi yapılıp, ödül alan karikatürler kamuoyu ile paylaşıldıktan sonra yapılan hiç bir itiraz dikkate alınmayacaktır.
11. Jüri toplantı tarihi 28 Temmuz 2012’dir. Ödül kazanan karikatürler 30 Temmuz 2012 tarihinde kamuoyuna duyurulacaktır.
12. Ödül töreni, sergi tarihi ve yeri daha sonra duyurulacaktır.
13. Yarışmaya katılan herkes, yarışmaya katılım koşullarını kabul etmiş sayılacaktır. Bu koşullara uymayan eserler değerlendirilmeye alınmayacak ve ödül hakkını kaybedecektir.

Ödüller;
1.lik ödülü 2.000 USD + (Plaket)
2. lik ödülü 1.000 USD + (Plaket)
3. lük ödülü 500 USD + (Plaket)
Mansiyonlar 3 adet verilecektir. (Plaket)
Anadolu Karikatürcüler Derneği özel ödülü (Plaket)