15 Haziran 2012 Cuma

"KARİKATÜRLÜ EV"LERİN DÖRDÜNCÜSÜ KÜÇÜKKUYU'DA AÇILDI!

Türkiye'deki Karikatürlü Ev'lerin dördüncüsü Küçükkuyu'da açıldı. Çanakkale 'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin belediye başkanı Cengiz Balkan'ın girişimi, karikatürist Kamil Masaracı ve çizgi roman sanatçısı Kutlukhan Perker'in katılımıyla gerçekleşen açılış çok renkli geçti.

Kurdele kesimi ve açılış töreninin ardından ilköğretim öğrencisi 30 öğrenci iki saat süreyle Masaracı ve Perker yönetimindeki atölye çalışmasına katıldı. Özellikle altı yaşındaki Emirhan Onur'un büyük bir ciddiyetle çizdiği zürafa deseni sanatçıların ve atölye çalışmasında hazır bulunanların  hayranlığını topladı.

İlköğretim öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Karikatürlü Ev'de haftada bir gün karikatür kursları düzenlenecek. Daha önce Karaburun, Milas ve İskenderun'da açılan Karikatürlü Ev'lerin sonuncusuna ev sahipliği yapan mekan tarihi bir yapı. Bir süre önce ölen Emin Güleli'nin ailesine ait. Sanatsever Güleli Ailesi'nin tarihi  taş yapıyı Küçükkuyu Karikatürlü Ev'e tahsis ederek genç kuşaklara sanat ve kültürün ulaşmasına katkı sağlamayı amaçladığı belirtiliyor.
Türkiye'de Karikatürlü Ev'ler girişimini Karaburun'da 2008'de başlatan  çizgi sanatçısı Kamil Masaracı'yla konuşuyoruz. Diyor ki:
Karikatürlü Evler'de amaçlanan ve gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri şöyle sıralayabilirim: Ücretsiz karikatür atölye çalışması, sabit ve periyodik sergiler, yerel, ulusal ve Uluslar arası karikatür yarışmaları, söyleşiler, diğer sanat dallarına ev sahipliği, karikatür ve gülmece kitaplıklarının oluşturulması, ulusal ve uluslararası boyutta karikatürist buluşmaları, çizgi roman ve çizgi film atölye çalışmaları.”

Önümüzdeki aylarda iki yeni Karikatürlü Ev Eskişehir ve Ayvalık'ta öğrencilerle buluşacak.