26 Temmuz 2012 Perşembe

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KARİKATÜR SERGİSİ İZMİR'DE AÇILDI

Çizgilerle özgür basın özlemini anlattılar...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Sansüre Direnişin 104.Yılında Tutuklu Gazeteciler ve Basın Özgürlüğü konulu karikatür sergisi açtı. İzmir ve Türkiye’nin değişik illerinden 41 karikatüristin 68 eseriyle katıldığısergi, basın özgürlüğü konusunda çarpıcı mesajlar içeriyor. İzmir 1. Kordon’da açık havada oluşturulan sergi 15 gün boyunca gezilebilecek.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İGC yönetim kurulunun evsahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, İzmirli karikatüristler;Ömer Çam, Sadık Pala, Mustafa Yıldız, Zafer Güven, Murteza Albayrak, ÖnderBatkan, Ali Karyel ve gazeteciler katıldı.

TÜRK BASININI ÖZETLİYOR

Buradakonuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “24 Temmuz Sansürün Kaldırılışı’nınyıldönümünde açtığımız sergi basının içinde bulunduğu durumu anlatan, özgürbasın özlemiyle çizilen ve günümüz Türkiye’sine ışık tutan karikatürlerdenoluşuyor. Yurt içi ve yurtdışından çok değerli çizer arkadaşlarımızın katkıkoyduğu bu sergiyi gezenler basın ve ifade özgürlüğü konusunda yüzlerce sayfayazı okumuş kadar olacaktır. Tüm İzmirliler’i sergiyi görmeye davet ediyorum”diye konuştu. 
 
Başkan Sertel, sergide yer alan 68 karikatürün 28 Temmuz’da yayın hayatına başlayacak 9 Eylül Gazetesi’nde de her gün yayınlanacağını söyledi. Sertel’in konuşmasının ardından katılımcılar hep birlikte sergiyi gezdi.