18 Eylül 2012 Salı

32. ULUSLARARASI NASREDDİN HOCA KARİKATÜR YARIŞMASINDA BÜYÜK ÖDÜLÜ KAZANAN DEĞİŞTİ!!!
 
Yarışmayı düzenleyen Karikatürcüler Derneğinden yapılan açıklamaya göre; bu yıl 32. kez gerçekleşen Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması"nda büyük ödülü kazanan değişti!..

Daha önce "Büyük Ödül"ü kazandığı ilan edilen Omar Alberto- Figueroa TURCIOS'un çalışmasının daha önce "4th International Fadjr Cartoon & Caricature Contest-2012 / IRAN" yarışmasında "Onur Ödülü" kazandığı tespit edildi.

"Daha önce bir yarışmada ödül almamış olma" şartına uymadığı görülen Omar Alberto- Figueroa TURCIOS'un büyük ödülü iptal edilerek, yapılan puanlama sonucunda ikinci (2.) sırada en yüksek puana sahip olan Polonyalı çizer Grzegorz SZUMOWSKI'nin çalışmasına "Büyük Ödül", yarışma puanlamasında yedinci (7.) sırada yer alan Sergey RIABOKON'in çalışmasına da "Başarı Ödülü" verilmesi kararı alındı. Böylece büyük ödül İspanyol çizerden, Polonyalı çizere geçmiş oldu. Daha önce ödül almış bir karikatürle yarışmaya katılarak jüriyi de yanıltan ve büyük ödülün değişmesine neden olan İspanyol çizerin yaptığı umarız, ödaha önce ödül almış bir karikatürle yarışmalara katılmaya kalkışacak diğer çizerlere de bir ders olur.