19 Eylül 2012 Çarşamba

49. ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİNİN BU YIL Kİ ANA TEMASI: "MİZAH, MUHALEFET VE DEMOKRASİ" BU BAŞLIK ALTINDA ANTALYA'DA KARİKATÜR SERGİSİ AÇILACAK VE "MİZAH ZİRVESİ" GERÇEKLEŞTİRİLECEK...

ANTALYA 49. ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİNDE MİZAH ZİRVESİ

Bu yılki teması, ”Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olarak belirlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Festivali’nde, 8 Ekim'de bu tema altında bir karikatür sergisi açılacak,  10 ve 11 Ekim tarihlerinde de çeşitli söyleşilerle ”Türkiye Mizah Zirvesi” gerçekleştirilecek.
Mizah Zirvesine sergi ve söyleşiyle katılacak isimlerden bazıları: Tan Oral, Gani Müjde, Asuman Dabak, Burak Aksak, Umur Bugay, Cihan Demirci, Kutlukhan Perker, Levent Cantek, Erdil Yaşaroğlu, Metin Üstündağ, Yüksel Aksu, Levent Gönenç. (MİZAHHABER)


MİZAHHABER- Antalya Kültür ve Sanat Vakfı’nın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 6-12 Ekim tarihlerinde 49′uncu kez sanatseverlerle buluşacak.

Bu yıl "Mizah, Muhalefet ve Demokrasi" temasıyla gerçekleştirilmesi kararlaştırılan festival kapsamında "Türkiye Mizah Zirvesi" gerçekleştirilecek. "Mizah Derken", "Politik Arenada Mizah”, "Sinemada ve Televizyonda Mizah" başlıkları altında gerçekleşecek

"MİZAH, MUHALEFET VE DEMOKRASİ" KARİKATÜRLERİ SERGİSİ 8 EKİM'DE AÇILIYOR...

Türkiye Mizah Zirvesi’nde, mizah dünyasının usta çizerlerinin karikatürlerinden oluşan karma bir karikatür sergisi de yer alacak. Bu sergi; 8 Ekim Pazartesi günü saat 15.00′te Antalya'da Özdilek Alışveriş Merkezi’nde açılacak. Sergide; Tan Oral’dan Cihan Demirci’ye, Metin Üstündağ’dan Erdil Yaşaroğlu’na, Piyale Madra'dan Semih Poroy'a, Behiç Ak'tan Sefer Selvi'ye usta çizerlerin karikatürleri sergilenecek.  

10 EKİM'DE TAN ORAL'IN "SANSÜR" FİLMİ, CİHAN DEMİRCİ'NİN "SİYASİ MİZAHIN 600 YILI AŞAN ENGELLİ KOŞUSU" ADLI GÖRSEL SUNUMU...

10 Ekim Çarşamba günü Karikatürist ve animasyon sanatçısı Tan Oral’ın 42 yıldır gösterilemeyen ”Sansür” adlı filmi, saat 18.00′de AKM Perge Salonu’nda izleyici ile buluşacak. "Sansür"ün hikayesini, belgesel yönetmeni Yasin Ali Türkeri anlatacak. Bu etkinliğin ardından gene aynı salonda saat: 18.30'da; mizah yazarı, karikatürist ve mizah tarihi araştırmacısı Cihan Demirci, "Siyasi Mizahın 600 Yılı Aşan Engelli Koşusu” başlıklı görsel sunumlu söyleşisiyle mizahseverlerle buluşacak.

11 EKİM'DE GÜN BOYU ÜÇ AYRI OTURUMLA;
MİZAH ZİRVESİ...

Mizah zirvesi, 11 Ekim Perşembe günü 10.00-19.00 saatleri arasında üç oturum şeklinde devam edecek. "Mizah Derken" başlığı altında gerçekleşecek ilk oturuma Prof. Dr. Bilal Arık moderatörlük yapacak. Oturumda mizah yazarı-karikatürist ve Mizah Tarihi araştırmacısı Cihan Demirci, ”Mizahın Tarihsel Gelişimi”, çizgi romancı Kutlukhan Perker ”Çizginin Serüveni: Karikatür”, akademisyen Dr. Şenol Bezci ise ”Mizahın Felsefesi” konularına açılım sağlayacak.
Moderatörlüğünü Dr. Levent Cantek’in yapacağı ikinci oturumda Dr. Artun Avcı ”Mizahın Gücüne ya Tahammül ya Sansür”, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Akman ”Politik Söylemde Mizah”, Doç. Dr. Levent Gönenç ”Demokratikleşme Sürecinde Mizah” başlıklı konuşmalarıyla ”Politik Arenada Mizah” konusunu irdeleyecek.
"Sinemada ve Televizyonda Mizah" başlıklı üçüncü oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Çaplı yapacak. Üçüncü oturumun konuşmacıları arasında yer alan Asuman Dabak ve Burak Aksak ”TV’de Mizah: Absürd Komedinin Yükselişi”, Gani Müjde ”Türkiye Sinemasında Güldürü”, Orçun Benli ”Türkiye Siyasi Tarihinin Sinemaya Yansıması: Politik Komedi”, Umur Bugay ”Türkiye Siyasi Tarihinin Sinemaya Yansıması: Politik Komedi”, Yüksel Aksu ”Türkiye Sinemasında Güldürü” başlıklı konuşmalarıyla Türk sinemasında ve televizyon dünyasında mizah konusunu ele alacak.