31 Ekim 2012 Çarşamba

BÜLENT ARABACIOĞLU'NUN  
"BÜLENT'İN ÇİZGİ DÜNYASI" ADLI SERGİSİ 10 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR...

Yarattığı "En Kahraman Rıdvan", "Tipitip" gibi önemli çizgi karakterleri hepimize sevdiren Bülent Arabacıoğlu'nun karikatür sergisi Kadıköy'deki İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'nde 10 Kasımda saat:18.30'da izleyiciyle buluşuyor. Sergi 8 Aralık'a kadar sürecek. 17 Kasım Cumartesi günü ise aynı mekanda Bülent Arabacıoğlu söyleşisi gerçekleşecek.

Bülent Arabacıoğlu sergisi için şunları diyor; " Tüm çizgi dostlarına selam, Üniversiteden mezun olduğum 1972'den günümüze tam kırk yıldır profesyonel olarak çizgi hayatının içinde koşturmaktayım. Çoğu zaman coştuğum, bazı dönemlerde yavaşladığım, hatta arada kalpten gelen zorunlu 'mola'nın arasında bir fırsat yaratıp da bir sergi gerçekleştirememiştim. 'İstanbul Hatırası'nın değerli kurucusu sayın Murat Pulat kardeşimin böyle bir teklifle bana gelmesinden sonra hiç zaman kaybetmeden hazırlıklara başladık. Aynı; Uykusuz mizah dergisindeki genç arkadaşların, Gırgır dergisinde haftalık olarak yayınlanan 'En Kahraman Rıdvan'ı kronolojik sırayla albüm haline getirmesinde yaşadığımız heyecanın aynısını burada da yaşamaktayız. Çünkü, her iki olay da yıllardır gerçekleştirememenin eksikliğini yaşadığımız konulardı.Bu heyecan öyle bir şey ki, onca yıla ve deneyimime rağmen hala herhangi bir çizim için boş kağıdı önüme koyduğumda kıvrım kıvrım kıvranırım. Her geçen günün bir öncekinden geride olmaması adına duyduğum bir kaygıdır aslında bu. Ne mutlu bana ki, büyük bir keyifle yaptığım bu işten alığım hazzı, beğenisine sunduğum sizlerin güzel geri dönüşlerinizde de görebiliyorum.

Bu sergide değişik dönemler ve medyalar için yaptığım farklı çalışmaları göz önüne çıkarıyoruz. Ne yazık ki bazı çizimlerin orijinalleri bende olmadığı için reprodüksiyonlarını sergiliyoruz. Umarım bu çizimlerde yaşadığım keyfi sizlere de bulaştırabilirim. İzninizle bu sergiyi; benim tüm nazımı, kaprisimi, sevincimi, heyecanımı, kalbimi... Sözün kısası hayatımı paylaştığım sevgili karım Türkan Arabacıoğlu'na adıyorum... Sevgiyle, saygıyla..."