11 Ocak 2013 Cuma

CUMHURİYET GAZETESİNDE İŞTEN ÇIKARMA SIRASI TELİFLİ ÇİZERLERDE!

MİZAHHABER - Uzunca bir süredir kötü yönetilmesinin bedelini küçülme yolunu seçerek ödeyen Cumhuriyet gazetesi, 2013 yılına girilmesiyle birlikte ne yazık ki işten çıkarmalara hız verdi. Geçen hafta dışardan yazı yazan telifli yazarlara bundan böyle telif ödenmeyeceği bildirilmişti. Bu hafta ise bu gazetenin en çok okunan sayfasında yıllardır çizgi bantları telifli olarak yayınlanan çizerler aynı durumu yaşadı. Bu çizerlerden Mustafa Bilgin ve Kemal Ürgenç arkadaşlarımızın çizgi bantları bugün son kez yayımlandı.  

Öğrendiğimize göre zaten telif ücreti almadan, Salı günleri "Bulut Bebek" çizgi bantını çizen Nuray Çiftçi arkadaşımız bu bantı gene telif almadan çizmeye devam edecek. 

Cumhuriyet bir süre önce de yıllarca "Tarihte Bugün" köşesini çizen Mümtaz Arıkan'ın köşesine, çizerine bile haber vermeden son vermiş, yeni emekli olan Zafer Temoçin arkadaşımıza da maaş yerine parça başı telif ücreti önerilmişti. Zaferden öğrendiğimize göre daha sonra bu öneriden vazgeçildi, o şimdilik ara ara çiziyor ama bu gazetede şartlar çalışanlar için her geçen gün daha kötüye gidiyor. Cumhuriyet çalışanları bildiğimiz kadar zaten 3 yıldır zam almadıkları için Ocak ayı başında tatsızlıklarını sosyal medya aracılığıyla duyurmuşlardı. Cumhuriyet son bir kaç yıl içinde mizaha ve karikatüre ayırdığı alanı adeta yok etmeye doğru gitti. Deniz Som'un ölümüyle, onun mizah diliyle hazırladığı o kıvrak ve çok okunan köşe ortadan kalktı ve benzer bir köşeye yer verilmedi. Ardından "Cumertesi" adlı Cumartesi günleri verilen ve özellikle genç okurca beğenilen iki tam sayfa mizah sayfayı hazırlayanlara bile haber vermeden aniden yayından kaldırıldı. 

Yıllarca en fazla karikatürcüye yer verdiği için farklı gördüğümüz ve bu yanını hep övdüğümüz Cumhuriyet, kötü yönetilmesinden kaynaklanan sıkıntı anında, bu sıkıntının acısını her birimden çıkardığı gibi çizerlerden de çıkararak bu anlamda diğer gazetelere benziyor hızla, acı ama gerçek bu ne yazık ki... 



Mustafa Bilgin ve Kemal Ürgenç bugünkü çizgi bantlarıyla okura veda ettiler...