27 Ocak 2013 Pazar


NURİ KURTCEBE'NİN CUMHURBAŞKANINA "KARİKATÜRLE" HAKARET DAVASI SONUÇLANDI...

Aydınlık Gazetesinde siyasi karikatürler çizen yılların usta karikatürcüsü ve çizgi romancısı Nuri Kurtcebe hakkında 24 Nisan 2012 tarihinde gazetenin 7. sayfasında yer alan "5 Yıl Gecikmiş Bir Tepkikatür" başlıklı karikatür nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı. Nuri Kurtcebe, Cumhurbaşkanına basın yoluyla hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza sanığın 5 yıl süreyle suç işlememesi kaydıyla ertelendi.

Bugüne kadar Başbakanın karikatürcülere açtığı sayısız dava olduğunu biliyoruz... Ancak bu kez dava sahibi başbakan değil Cumhurbaşkanı...
Nuri Kurtcebe’nin davaya konu karikatüründe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ipleri CIA’nin elinde olan bir kukla olarak çizilmiş ve  "trilyonları bir çırpıda kaybedebilen, ömrünü dini siyasete alet ederek din bezirganlığına adamış... İzmir Tepecik’li genelev kadınları bile cepleri dolar dolu ABD askerlerimize kapılarını açmazken, kıblemiz 6.filo gemilerine namaz kılan, gomonistlere karşı kanlı pazarımızı tertiplemiş... Dışişleri bakanı iken askerlerimizin kanını Kuzey Irak’a pazarlayıp dünya kan piyasasında kan ihracatımıza yeni pazarlar bulmuş... aklı başında sapına kadar Amerikalı bir Cumhurbopbaşkanımız olsun!... ABD beslemelerinin Türk milletinin ve Mustafa Kemal’in Çankayasında yeri yoktur... ) şeklinde ifadelere yer verilmişti.

Hakkında açılan "Basın yoluyla Cumhurbaşkanına hakaret" suçlaması nedeniyle ifadesi alınan Osman Nuri Kurtcebe suça konu karikatürün beş yıl gecikmiş bir tepkinin karikatürü olduğunu, karikatürde yeralan bilgilerin de  Gül’ün üniversite yıllarındaki eylemleriyle ilgili olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Yargılama sonunda mahkeme hakimi Onur Özsaraç kararı açıkladı. Karara göre, Aydınlık çizeri Osman Nuri Kurtcebe Cumhurbaşkanına basın yoluyla hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza sanığın 5 yıl süreyle suç işlememesi kaydıyla ertelendi.


(Haber Kaynağı: Medyaradar)