12 Nisan 2013 Cuma

LİSELİ MİZAH DERGİSİ "FITTIRIK" ÇIKTI!


Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni, karikatürist İsmail Bahadır Özmen yönetimindeki Fıttırık Mizah Dergisi liseli bir mizah dergisi olarak iki ayda bir yayımlanacak.

Okul dergisi statüsünde olduğundan Fatih Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanarak basılan derginin grafik tasarımı okulun sanat tasarım öğretmeni Alev Taş tarafından yapıldı.
İki ayda bir okurlarıyla buluşacak Fıttırık’ın kadrosunun tamamı mizaha, karikatüre gönül vermiş genç liselilerden oluşuyor. Enes Yavuz, Pınar Özer, Alihan Muslu, Ömer Faruk Alpay, Ayşenur Acar, Damla Demir, Kadir Atalay, Büşra Özkan, İbrahim Mert Taşkın, İrem Işık, Duygu İlbeyi, Tolga Birgül ve Görkem Akyel'den oluşan kadro, derginin yönetmeni, öğretmenleri İsmail Bahadır Özmen'le birlikte aslında çok önemli bir çabaya imza atıyorlar. Neden derseniz, karikatürün ve mizahın çok daha parlak günler yaşadığı 70'li, 80'li yıllarda liseliler karikatüre ve mizaha daha yakınlardı. Pek çok karikatürcü-mizahçı lise döneminde bu işe gönül verip, dergilerde-gazetelerde çizmeye başladı. Ancak son yıllarda, özellikle 2000'li yıllarla birlikte liseliler eskisi kadar mizah dergisi okumaz, karikatür ve mizahla ilgilenmez oldular. Okullara etkinlik için gittiğinizde bu durumu açıkça görüyorsunuz. 

MİZAHHABER olarak dileriz, arzu ederiz ki; böylesi bir ortamda "Fıttırık" dergisi gibi dergilerin sayısı yeniden çoğalır, mizaha ve karikatüre yatkın olan, mizahtan ve karikatürden korkmayan gençler yeniden ortaya çıkar.  
İsmail Bahadır Özmen, öğrencileriyle...

---------------------------------------------------------------------------------


SAİT MUNZUR ÇİZİYOR
Sait Munzur arkadaşımız Sol gazetesi için çizdiği  karikatürü MİZAHHABER'le paylaşıyor...