27 Ekim 2013 Pazar

"ENGELSİZMİR"DE ÖDÜL GECESİ...


Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenleyeceği Engelsizmir 2013 Kongresi kapsamında organize edilen sanat yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda, Güzelyalı Rotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Engelleri Kaldıralım“ konulu karikatür, fotoğraf ve kısa film yarışmalarının ortak ödül töreni, Yaşar Üniversitesi Konferans salonunda yapıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, etkinliğin farkındalık noktasında çok önem taşıdığını belirterek, “Güzel paydaşlarla başlayan Engelsizmir 2013 Kongresi’nin başarıya ulaşmaması imkansız. Odaklandığımız konu engellilik. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sanat yarışmalarında ödül alanlar ise şöyle: Jürisinde Latif Demirci, Ömer Çam, Mustafa Yıldız, Cem Güzeloğlu, Gören Bulut, Ertan Ayhan Sertöz, Raif Gökkuş, Engin Boğaz ve Hikmet Savatlı’nın bulunduğu Karikatür Yarışması’na gönderilen 520 karikatür arasından 5 eseri ödül almaya, 33 eseri de sergilemeye değer bulundu. Yarışmacılardan Ikhsan Dwiono (Endonezya) birinci, Reynerio Tamayo Fonseca (Küba) ikinci, Norbert Van Yperzeele (Belçika) üçüncü oldu. Konstantin Kazanchev (Ukrayna) ile Oleksy Kustovsky (Ukrayna) ise mansiyon ödülü aldı. Yarışmacılardan Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye) ise, Türkiye Karikatürcüler Derneği tarafından özel ödül almaya layık görüldü.
 
Ayrıca fotoğraf yarışması ve kısa film yarışmasında ödül alanlara da gecede ödülleri verildi. Yarışmaların sergisi Yaşar Üniversitesinde açıldı. Açılışta yarışmaların albümü tüm katılımcılara dağıtıldı.