24 Aralık 2014 Çarşamba

BEDRİ KORAMAN USTA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI, TEDAVİSİ SÜRÜYOR...

Karikatürümüzün yaşayan en duayen ismi, yılların büyük ustası, 86 yaşındaki Bedri Koraman geçtiğimiz Pazartesi günü uzun yıllardır yaşadığı Bodrum'da solunum yetmezliği ve kalbindeki ritm bozukluğu nedeniyle kaldırıldığı özel hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Daha önce de çeşitli sağlık sorunları yaşayan ve dirençli, güçlü, hayat dolu kişiliğiyle hepsini yenen Bedri Koraman, yoğun bakımdan çıktı ama tedavisi henüz sürüyor. Ustanın tedavisinin devamı için Bodrum'dan İstanbul'a getirilmesi bekleniyor. 

Kardiyoloji uzmanı olan Başhekim Aydın Aksoy kontrolünde tedavisine yapılan Koraman'ın geçen haftada başka bir özel hastanede 3 gün boyunca yoğun bakımda tutulduğunu belirten eşi Nil Koraman, Koraman usta yoğun bakıma alındığı sırada; "Bedri kendini hiç iyi hissetmiyordu. Kendisini hiç bu kadar kötü görmemiştim. Doktorlar elinden geleni yapıyor. Daha önce de yoğun bakımda tutuldu. Ancak, düzelmedi. Üzgünüm, ne yapacağımızı bilemiyorum" demişti.

1928 doğumlu büyük usta Bedri Koraman, pek çok gazete ve dergide çalıştı ama çok uzun yıllar çizdiği Milliyet'te günlük siyasi gazete karikatürünün en duayen ismi oldu. Yaklaşık 30 yıldır Bodrum'da yaşayan Bedri Koraman, en son sergisini, uzun bir aradan sonra 8 Temmuz 2012'de Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'ndeki Orhan Kemal Meydanı'nda açmıştı. Ömrünün büyük kısmını karikatüre adamış, yaşayan en duayen ustamıza MİZAHHABER olarak sağlıklı günler diliyoruz.