1 Aralık 2014 Pazartesi

ÇİZERLERİMİZE MİZAHHABER'DEN ÇAĞRI: "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ İÇİN PORTRELERİNİZİ BEKLİYORUZ...

Sevgili MİZAHHABER okuru karikatürcü arkadaşlar... 2014 yılında şiirimizde hicvin-mizahın-yerginin ve ironinin büyük ustası Orhan Veli Kanık için, Mizahhaber aracılığıyla duyurumuzu yapmış ve özel bir blogda "Orhan Veli 100 Yaşında Portre Karikatür Sergisi"ni 35 karikatürcünün 35 portresiyle açmıştık. Nisan ayından beri sanal alemde izlenen bu özel sergi duyurularla ve haberlerle pek çok kişiye ulaştı. 2015 yılında bu kez mizah edebiyatımızın dev ismi, büyük ustası AZİZ NESİN, 100 yaşına giriyor. 1915 yılında Heybeliada'da doğan büyük ustayı 1995 yılında yitirmiştik. 

Aziz Nesin, büyük bir mizah ustası olmasının ötesinde, cesur yüreğiyle, 80 yıllık ömrü boyunca gerçek bir aydın portresi çizdi. Düşünceleri yüzünden an geldi hapis yattı, an geldi Sivas'taki o korkunç katliamda olduğu gibi onu da yakmak istedi gerici kafalar. Bu ülkenin sadece mizah edebiyatında değil, demokrasi, özgürlük ve düşünce tarihinde derin izler bırakan bu büyük usta, halkına pek çok sıradan aydın görünümlünün yaptığı gibi şakşakçılık yapmadı, o halkın daha insanca koşullarda yaşaması için yazdıklarıyla, söyledikleriyle ona ışık saçtı, an geldi yanlış yapan halkını eleştirmekten de kaçınmadı. Kitaplarından elde ettiği tüm geliri, sıfırdan inşa ettiği "Nesin Vakfı"na yatıran Aziz Nesin, geride sadece yüzü aşkın kitap değil, Nesin Vakfı gibi benzersiz bir vakıf da bıraktı. Mizahçılığının ötesinde, bir düşünce adamı olarak tarihteki unutulmaz yerini aldı.  2015 yılı, onun doğumunun 100. yılı iken, ölümünün de 20. yılı olacak. 2015 yılı boyunca, mizahın bu cesur yürekli kalemi "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" başlığı altında pek çok etkinlikle anılacak. Mizahhaber olarak düzenleyeceğimiz "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ" için tüm karikatürcülerimize buradan çağrı yapıyoruz... 


Çizer arkadaşlarımızdan; 25 MART 2015 ÇARŞAMBA akşamına dek, mizahhaber@gmail.com mail adresimize, AZİZ NESİN  ustanın, en az 300 dpi. (JPEG formatlı) taranmış çizgi portrelerini bekliyoruz.  Çözünürlüğün yüksek olması çok önemli zira bu sergi sanal alemin dışında da 2015 yılı içersinde gerçekleşecek "Aziz Nesin 100 Yaşında" etkinlikleri kapsamında sanal dünyanın dışında da hayat bulacaktır. Her çizerden bir tek portre kullanılacaktır.  Yolladığınız portrede adınızı-soyadınızı açık olarak belirtiniz.

AZİZ NESİN gibi bir büyük mizah ustasına yakışacak sayıda karikatürcü arkadaşımızın katılımını beklediğimiz, sergi için katılım 1 Aralık 2014 itibarıyla başlamıştır. 25 Mart 2015 tarihine dek, Aziz Nesin karikatür portrelerinizi bekliyoruz... Haydi kalem başına!.. 

MİZAHHABER ADINA; Cihan Demirci


PORTRE ÇİZİMİNDE İŞİNİZE YARAMASI AÇISINDAN MİZAHHABER'DEN ÇEŞİTLİ AZİZ NESİN FOTOĞRAFLARI... 








AZİZ NESİN (1915-6 Temmuz 1995)