12 Nisan 2016 Salı

ÇOCUK DÜNYASININ RESSAMLARI 22 NİSAN'DA İZMİR'DE BİR MÜZEYE KAVUŞUYOR


MİZAHHABER - Ege Üniversitesi’nin uzak görüşü ve sanatsever yaklaşımı sonucunda çocuk dünyasının ressamları ilk kez bir müzeye kavuşuyor. Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nin ek bölümü olarak kısa süre önce restorasyonunu tamamlanan Bornova Levanten köşklerinden bir tanesi çocuk kitapları resimleyen 27 sanatçının orijinal eserlerine evsahipliği yapacak. Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nin bu yeni bölümü 22 Nisan 2016 Cuma sabahı Saat 11.00’de törenle açılıyor.

Bilimsel etkinliklerin ve eğitimin tamamlayıcısı olarak sanat merkezleri, müze ve koleksiyonlarıyla, EgeArt gibi sanat festivalleriyle yaşamımızı zenginleştiren Ege Üniversitesi bu günlerde bir ilke imza atıyor. Uygar dünyada pek çok örneğine rastladığımız resimli çocuk kitapları müzelerinin bir benzerini İzmir’de kuruyor. Müzelerin çocuk eğitimindeki rolünü önemseyen Ege Üniversitesi çocuklar için kitap resimleyen sanatçıları Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nin çatısı altında toplayarak hem çocuk kültürüne hizmet ediyor, hem de illustrasyon sanatını yüceltiyor.

6. EgeArt Sanat günleri sürecinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi kurucusu ve yöneticisi Nedim Sönmez ve Egeart Sanat günlerinin davetli ressamı Can Göknil arasında projelendirilen “Çocuk Dünyasının Ressamları” bir bölüm olarak müze kapsamına alınıyor. EgeArt Sanat Günleri değerli bir projeye yol açmış oluyor.



Çalışmalar esnasında çocuk dünyası ressamlarıyla iletişim kuran ressam/yazar Can Göknil projenin organizasyonunu üstleniyor ve “Zaman içinde pek çok çizerin/ressamın eserleriyle bize katılacağına inanıyorum. Şimdilik yirmi beşi Türk ve ikisi İranlı olmak üzere yirmi yedi sanatçıyız. Yaptığımız iş, yani çocuk kitapları resimlemek, çok önemli. Çocuk masumiyetini koruyoruz. Resimlerimizi çocukların yaşlarına ve algılarına göre kurguluyoruz. Hayal gücümüz engin, çizgilerimiz duyarlı ve naif. Amacımız çocukları görsel sanatların ve edebiyatın estetiğiyle tanıştırarak yaşamlarını renklendirmek. Ege Üniversitesi’ne ilkelerimize değer verdiği için teşekkür ediyoruz,” diyor.

Sergide yer alan sanatçıların isimleri şöyle:


Vaghar Aghaei, Ilgım Veryeri Alaca, Ayşe İnan Alican, Uğur Altun, Ferit Avcı, Canan Barış, Gözde Bitir, Reha Barış, Zerrin Cebeci, Saadet Ceylan, Ender Dandul, Mustafa Delioğlu, Serap Deliorman, Nazan Erkmen, Can Göknil, Sedat Girgin, Başak Günaçan, Şafak Okdemir, Feridun Oral, Aysun Berktay Özmen, Nuran Balcı Özekçin, Betül Sayın, Nazli Tahvili, Banu Taylan, Mert Tugen, Deniz Üçbaşaran, Burcu Yılmaz.




EGE ÜNİVERSİTESİ
KAĞIT VE KİTAP SANATLARI MÜZESİ
ÇOCUK DÜNYASININ RESSAMLARI VE KİTAPLARI BÖLÜMÜ

Açılış: 22 Nisan 2016 Cuma / Saat: 11.00

Yer: Ege Üniversitesi Rektörlüğü
Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Binası

Gençlik Caddesi No: 12 Bornova-İzmir
Tel: (0232) 311 2501
E-posta: kksm@mail.ege.edu.tr