30 Haziran 2016 Perşembe

GERÇEK BİR TİYATRO EMEKÇİSİ DAHA GİTTİ; NEZİH TUNCAY'I DA YİTİRDİK!..

NEZİH TUNCAY... Devekuşu Kabare'nin o en parlak yıllarında Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın bütün komedi oyunlarında yer alıp, unutulmaz tiplemeler çizdi ve oyunculuğunu konuşturdu, bu işin gerçek emekçilerindendi... Bir dönem Moda Caddesindeki ortak bakkalımızda sıkça karşılaşır, iki mizah emekçisi olarak ayaküstü muhabbete dalardım Nezih abiyle... İçi, dışı sevgi dolu gerçek bir emekçiydi. Dizilerde de oynadı ama dizi dünyası ona uymadı, hep naif kaldı bu kirli dünyanın karşısında... Anısına sevgiyle.. Ruhu şad olsun... (Cihan Demirci)

MİZAHHABER'de Sizlerle tiyatro oyuncusu Ali Erdoğan'ın Nezih Tuncay'ın ölümü ardından Facebook sayfasında yazdıklarını paylaşıyoruz... 

TÜRK TİYATROSU BÜYÜK BİR USTASINI KAYBETTİ

NEZİH TUNCAY, Ülkemizin efsane tiyatrosu DEVEKUŞU KABARE’nin as oyuncularından biri olarak, ZEKİ ALASYA – METİN AKPINAR’ ı tamamlayan oyunculuğuyla yeri doldurulamayacak bir kabare ustasıydı. 
Beyoğlu Beyoğlu, Aşk Olsun, Deliler, Geceler, Reklamlar’da canlandırdığı birbirinden renkli tiplemelerle kabare seyircisinin hayranlık duyduğu bir oyuncu oldu.

Hele Kandemir Konduk ‘un yazdığı 'Yasaklar' oyunundaki, Cihat Tamer’le karşılıklı oynadıkları, sansürcü zihniyetin bir şarkıyı kırpıp kırpıp kuşa çevirmesini hicveden - MİNİK KELEBEK skeciyle hafızalara kazındı.

Ben Nezih abiyle 90’lı yıllarda, DEVEKUŞU KABARE ye girdiğim yıllarda tanıştım. Skeçlerde ve uzun soluklu dizilerde karşılıklı çok oynadık.Bunlardan biri, özel televizyonların da ilk dizisi olan senaryosunu Murat Kürüz ‘le birlikte yazdıkları PORTATİF HÜSEYİN’di. Şirketin devamlı uykusu gelen gece bekçisi rolünü büyük bir zevkle oynamıştım. Nezih abinin olduğu sette ya da kuliste neşe eksik olmazdı. Espiri yapılmasını da yapmasını çok severdi. Sette bulduğumuz şakaları sıcağı sıcağına senaryoya eklediğimiz çok olmuştur.

Hal ve tavırlarına baktığınızda durgun bir insan gibi gelebilirdi size ama çok kıvrak bir zekaya sahipti. Her an bir şaka yapabilirdi.. 
Sohbetiyle bizi çok beslemiştir…Avni Dilligil’i, Lale Oraloğlu’nu, Sezer Sezin’i, Mücap Ofluoğlu’nu, Haldun Taner’i daha birçok değerli ustayı saygıyla anar, onlarla ilgili anılarını anlatırdı. Sıcaklığını, dostluğunu, ağabeyliğini hiç unutmayacağım Nezih abi.. Nur içinde yat.

ALİ ERDOĞAN