20 Nisan 2008 Pazar

23 NİSAN'DA ÇİZGİ
ROMAN ŞENLİĞİ

Çizgi Roman Platformu CROP, çizgi roman yayınlayan yayınevlerinin de desteğiyle Şişli Belediyesinin düzenlediği 23 Nisan Şenliğine katılıyor...

Gelişmiş ülkelerde sanat olarak kabul edilen, müzeleri, akademileri kurulan ve devlet desteğiyle daha da yaygınlaştırılan Çizgi Roman maalesef ülkemizde hak ettiği değeri görememektedir.

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak biz önyargıları değiştirmek üzere proje geliştirmeyi sürdürüyoruz. Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), 25 Aralık 2006 tarihinde Türkiye'nin ilk "Çizgi Roman Kütüphanesi"ni açmak istediğinde bir çok kişi bunun gerçekleşmeyeceğine inanmıştı. Oysa 3000 kitaplık bir kütüphane açılışı yapmıştık. Gerçi ÇROP'un kurulma sebebi olan "Türkçe çizgi roman yayınladıkları için yayınevlerine moral destek olmak için teşekkür kartpostalı atma" etkinliğine de gülenler olmuştu zamanında.

Şimdi, ÇROP'un kuruluşunun 2. yıl dönümünde ikinci büyük etkinlik yola çıktı: ÇROP, üç gün boyunca çocuklara ücretsiz olarak çizgi roman okumalarını sağlayacak ve çizgi romanla tanışmalarına olanak tanıyacak bir etkinliğe imza atıyor.

ÇROP, Şişli Belediyesinin 23 Nisan Karnaval Çocuk Şenliği'nde kurduğu standıyla şenlikte yer alacak. Bu standa toplamda 3000'i bulan (Deja-vu) çizgi roman çocuklara tarafından okunmayı bekliyor. Hatta yayınevlerinin talebi üzerine çocuklara belli aralıklarla ücretsiz dergi de dağıtılacaktır.

Projeye inanan ve çizgi roman sanatını çocuklarla tanıştırma gayretine destek veren yayınevleri: TUDEM, Uçanbalık, Maceraperest, Lal, HOZ, Doğan Egmont, Marsık, Panini, Epsilon

(Haber: ÇROP adına- Ümit Kireççi)